Haberler

Bursa Cerrahi Derneği'nden "Obezite Cerrahisi" Kursu

Güncelleme:

Bursa Cerrahi Derneği tarafından "Metabolik ve Obezite Cerrahisi'nde Güncel Gelişmeler" konulu workshop düzenlendi.

Workshop, hekimlerin bilgilerini güncel tutmasına, güncel bilgileri birbirleriyle paylaşmasına ve bu güncel bilgilerin obezite hastalarının tedavisi ve cerrahi operasyonlarındaki uygulamalara olumlu yönde katkı sağlanması amacıyla düzenlendi.

Bursa Cerrahi Derneği tarafından 28 Nisan 2018 tarihinde Prof. Dr. Halil Özgüç moderatörlüğünde Özel Medicabil Hastanesi'nde "Metabolik ve Obezite Cerrahisinde Güncel Gelişmeler" kursu düzenlendi.

Bursa ve çevre illerde çalışan genel cerrahi uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda Prof. Dr. Halil Özgüç, Doç. Dr. Ersin Öztürk, Doç. Dr. Evren Dilektaşlı ve Op. Dr. Serpil Bilgin Akyağcı tarafından teorik bilgiler ve tecrübeler aktarıldı. Bunun yanı sıra Prof. Dr. Halil Özgüç, Op. Dr. Mustafa Narmanlı, Doç. Dr. Ersin Öztürk ve Op.Dr.Ersoy Taşpınar tarafından gerçekleştirilen iki ameliyat canlı olarak video konferans şeklinde katılımcılar tarafından izlendi. Kurs sonrasında Prof. Dr. Halil Özgüç ve dernek başkanı Doç.Dr Ersin Öztürk tarafından "Obezite Cerrahisi doğru hastaya, donanımı yeterli hastane ve deneyimli cerrahlar tarafından yapıldığında düşük riskli bir cerrahidir. Bu nedenle bölgemiz cerrahlarıyla bilgi paylaşımında bulunulmuş, canlı cerrahi uygulamasıyla ameliyat teknikleri gösterilmiştir." açıklamasını yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ersin Öztürk Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title