Haberler

Burhaniye'de Çıkan Yangın Mehmetçik'in Müdahalesiyle Kontrol Altına Aldı

Balıkesir'in Burhaniye İlçesinde, 19. Piyade Tugayı Topçu Taburu'nun Atış Sahası Yakınlarındaki Makilik Alanda Yangın Çıktı. 6 Hektar Alanın Kül Olduğu Yangın Mehmetçik'in Müdahalesiyle Kontrol Altına Alınırken, İçinde Basın Mensuplarının da Bulunduğu Arazöz Şarampole Yuvarlanmaktan Son Anda Kurtuldu.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 19. Piyade Tugayı Topçu Taburu'nun atış sahası yakınlarındaki makilik alanda yangın çıktı. 6 hektar alanın kül olduğu yangın Mehmetçik'in müdahalesiyle kontrol altına alınırken, içinde basın mensuplarının da bulunduğu arazöz şarampole yuvarlanmaktan son anda kurtuldu.

Topçu Taburu'nun atış sahası yakınlarında henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü yangın çıktı. Yangına müdahale eden Edremit Orman İşletme Müdürlüğü, Burhaniye Orman İşletme Şefliği, çevre ilçe ve belde belediye itfaiye ekiplerinin yardımına Mehmetçikler yetişti. Şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, yaklaşık 6 hektarlık makilik alanı küle çevirdi. Yaklaşık 2 saat süren yangının tamamen kontrol altına alındığını söyleyen Edremit Orman İşletme Müdürü Ali Osman Aksoy, "Yaklaşık 6 hektar

makilik alanın yandığı yangına 50 işçimiz, 1 helikopter, 4 arazöz ve çevre ilçe ve beldelerin itfaiye ekipleri müdahale ederken, yüzlerce Mehmetçik de canla başla çalıştı. Yanan alanda bulunan ekiplerimiz soğutma çalışmalarını sürdürüyor. İnsan kaynaklı yangınların yaşanmamasını istiyor ve daha dikkatli olunması konusunda vatandaşları bir kez daha uyarıyoruz" dedi.

Bu arada olay yerine Edremit Orman İşletme Müdürlüğü'nün bir arazözü ve ekibi ile birlikte gitmek için yola çıkan basın mensupları, arozözün engebeli arazide kaymasıyla ölümden döndü. Yavaşça arazözü terk eden basın mensupları ile orman personeli, hayatta oldukları için dua etti. Aracın ön kısmındaki vinç halatıyla bir zeytin ağacına bağlanan arazöz, kurtarıcı ekiplerin gelmesiyle takla atarak şarampole yuvarlanmaktan kurtarıldı.

(SŞ-MŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title