Haberler

Burdur'da "Yangın Söndürme Tankeri" Dağıtıldı

Güncelleme:

Burdur'da 25 köye "yangın söndürme tankeri" dağıtımı yapıldı.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, merkeze bağlı Aziziye köyünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi'nin dağıtımları ve yeni yapılacak dağıtımlarla birlikte Burdur genelinde sadece 30 köyde tanker eksiği kalacağını söyledi.

Tankerlerin, yangınlara anında müdahale edebilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Yılmaz, "Burdur halkının bu güne kadar hem orman varlığının artırılması hem de mevcut orman varlığının korunarak bakımının yapılmasında gösterdiği çabadan dolayı memnunum. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise Orman ve Su İşleri Bakanlığının hazırladığı kitapçıklarda su tankeri dağıtımı yapıldığını gördüğünü ve araştırmaları sonucunda Burdur'a dağıtım yapılmadığını öğrendiğini anlattı.

Özçelik, "Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile gerekli girişimlerin yapılması sonucunda Burdur olarak bu tankerlere kavuştuk. Köylerin eksiklerini çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım da Burdur'da mevcut arazinin yüzde elliden fazlasının ormanlarla kaplı olduğunu hatırlattı.

Geçmişteki sarı, çorak görüntünün çok azaldığını, orman varlığımızın arttığını, her alanda olduğu gibi bu alanda da ciddi yatırımların yapıldığını ifade eden Yıldırım, geçen yıllarda 123 köye İl Özel İdaresi tarafından tanker temin edildiğini, toplamda 150'ye yakın köyün yangın söndürme tankerine kavuşacağını bildirdi.

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, yerleşim yerlerinde ve kırsal alanlarda çıkması muhtemel yangınlara anında müdahale edilmesi için tüm köylere su tankeri dağıtımı planladıklarını dile getirdi. Değirmenci, bu kapsamda düzenlenen törende 25 köye tanker dağıtacaklarını kaydetti.

Tören sonunda Vali Yılmaz, milletvekilleri Özçelik ve Yıldırım ile daire müdürleri köy muhtarlarına tankerlerin dağıtımlarını yaptı. - BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Hami Yıldırım Nurettin Yılmaz Bayram Özçelik Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title