Haberler

"Dediklerimi not alın" diyen Elon Musk: İnsanlar daha fazla çocuk yapmazsa medeniyet çökecek

Güncelleme:

Tesla ve SpaceX CEO'su ünlü milyarder Elon Musk, doğum oranlarının dünya için büyük bir risk olduğunu belirtti. Musk, "Nüfustaki artışın kontrolden çıktığını sanıyorlar ancak bunun aslında tam tersi yaşanıyor. Lütfen sayılara bakın. Eğer insanlar daha fazla çocuk yapmazsa medeniyet çökecek. Bu dediklerimi not alın" dedi.

Ünlü milyarder Elon Musk doğum oranlarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. The Wall Street Journal'in düzenlediği 'CEO Konseyi' toplantısına katılan ünlü milyarder 'Tesla Bot'un dünyadaki işgücü sorununa çare olup olamayacağının sorulması üzerine "Bence medeniyetin karşı karşıya olduğu en büyük risk düşük ve hızla düşen doğum oranlarıdır" dedi.

"BU DEDİKLERİMİ NOT ALIN"

Akıllı kişiler dahil bazılarının dünyanın çok kalabalık olduğunu düşündüğüne dikkat çeken Musk "Nüfustaki artışın kontrolden çıktığını sanıyorlar ancak bunun aslında tam tersi yaşanıyor. Lütfen sayılara bakın. Eğer insanlar daha fazla çocuk yapmazsa medeniyet çökecek. Bu dediklerimi not alın" ifadelerini kullandı.

"SÜPER UZUN" YAŞAMA KARŞI

6 çocuk sahibi olan Musk nüfus büyümesinin önemine dikkat çekerken insanların uzun yaşaması konusunda ise farklı bir düşünceye sahip. İnsanların 'süper uzun' yaşamaya çalışmaması gerektiğini belirten Musk "Bence ölmemiz önemli. İnsanlar genelde fikirlerini değiştirmeden ölüyor. Eğer sonsuza kadar yaşarsak yeni fikirlerin kabul edilmediği katı bir topluma dönüşebiliriz" dedi.

DOĞUM ORANLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Dünya nüfusu son 60 yılda 3 milyardan 7.9 milyara ulaşsa da Musk'ın dediği gibi doğum oranlarında düşüş yaşanıyor. Dünya Bankası verilerine göre 1964'ten bu yana aralıksız bir şekilde küresel doğum oranı düşüyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Elon Musk Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (16)

Deniz Çapa:

daha fazla köleye ihtiyacı var

70
19
yanıtYanıtla
Serdar Akdeniz:

sen çocuğunu köle olarak yetiştirme o zaman... çocuksuz geçir yaşlılığını...

yanıt10
yanıt15
Ahmet Han:

Bende elona şunu söylüyorum, tüm hesap kitap Altın gümüş üzerinden yapılırsa dünya refaha ulaşır insanlar ekonomik sıkıntılar yüzünden tedbir almayı bırakır. Bunlardan biride ne yazıkki ALLAH(C.C) rızkına kefil olduğunu belirttiği halde insanların çocuk yapmamasıdır.

46
24
yanıtYanıtla
faruk merttürk:

Buna müşteri lazım galiba.

57
8
yanıtYanıtla
Serdar Akdeniz:

5 çocuk iyidir.

12
42
yanıtYanıtla
Omurilik Sarmsağı :

bu haberin bazı bölgelerde yasaklanması lazım.

50
3
yanıtYanıtla
vatan sever:

Çöksün hepiniz geberin

37
15
yanıtYanıtla
kazim Gök:

vatan değil bir topluma iyiyi kötüyü ayırt etmeden hepsine geberin diyen bi insan değil vatan sever vatana sokulmaması gereken bi beyin taşıyor demektir. öyle ki haberler izleyip bi kişi sevip diğerlerinden nefret etme sebebin belli ama bu kafayı değiştir bence vatan sevgisi müslümanlık insan sevgisi hayvan sevgisi saygısı bunları aşıla öğrenmeye çalış geç değil

yanıt13
yanıt7
Zafer Musal:

Paraya tapan Kaynanalar Yüzünden ve kızlarını paralı Damattan başka damada vermeyen Kaynanalar yüzünden doğum oranları daha da düşer.

35
16
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Sizin medeniyetiniz çökecek. Hepiniz sapkın hristiyanalr. giderek azalıyorunuz. Geçek İslamı yaşayan müslümanlar aileye önem verir ve yok olmaz. Yok olan sizsiniz..

21
27
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title