Haberler

Bu Bayramda da Şehitler Unutulmadı...

Şehit Aileleri, Kurban Bayramı ve Yılbaşı Öncesi Yine Şehitliğe Koştu. Teröristlerce Şehit Edilen Yakınlarının Mezarı Başında Kuran Okuyup, Dua Eden Aileler, "Bayram Yerimiz Burası Bizim" Dedi.

Şehit aileleri, kurban bayramı ve yılbaşı öncesi yine şehitliğe koştu. Teröristlerce şehit edilen yakınlarının mezarı başında kuran okuyup, dua eden aileler, "bayram yerimiz burası bizim" dedi.

Edirnekapı Şehitliği her bayram olduğu gibi bu bayramda şehit yakınlarının akınına uğradı. Çocuklarını, abilerini, kardeşlerini, babalarını kaybedenler dualar okudu, gözyaşı döktü.

Edirnekapı Şehitliği'nde Kurban Bayramı’nın ilk günü derin bir sessizlik hakimdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren buraya gelen aileler, çocuklarının ve yakınlarının mezarı başında gözyaşları içinde dualar okudu. Kurban Bayramı’nı buruk kutluyan şehit yakınları ve vatanı uğruna canlarını feda eden evlatlarının mezarlarını ziyaret eden aileler, mezara çiçek koyup gül suyu döktü. Bazı aileler, yakınlarının mezarlarının üzerini temizleyip, çiçek bırakarak bir bayrama daha buruk girmenin acısını yüreklerine gömdüler ve şehitlikten ayrıldılar. Bazı şehit yakınları ise şehitliğe gelenlere çikolata ve tatlı ikram etti.

Şırnak'ta, teröristlerin yola döşediği mayını askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatması sonucu 3 hafta önce şehit olan Ulaştırma Er Cihan Namlı'yı bayramın ilk günü sabahın erken saatlerinde arkadaşları yalnız bırakmadı. 20 yaşında şehitlik mertebesine ulaşan Namlı'nın arkadaşı Murat Çelik, "şehit mertebesine ulaştı. İlk bayramlaşmaya O'nun yanına geldik. İnşallah O'da bizi duymuştur" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
title