Haberler

Boston Türk Film Festivali Bugün Başlıyor

7'nci Boston Türk Film ve Müzik Festivali Fatih Akın'ın Yaşamın Kıyısında Filminin Kuzey Amerika'daki İlk Gösterimiyle Bugün Başlıyor. Bu Yıl 22 Etkinliğin Yer Aldığı Festival 11 Mayıs'a Kadar Devam Edecek.

-7'nci Boston Türk Film ve Müzik Festivali Fatih Akın'ın Yaşamın Kıyısında filminin Kuzey Amerika'daki ilk gösterimiyle bugün başlıyor. Bu yıl 22 etkinliğin yer aldığı festival 11 Mayıs'a kadar devam edecek.

-Festival'de yönetmen Ferzan Özpetek'in Bir Ömür Yetmez, Tayfun Pirselimoğlu'nun Rıza, Derviş Zaim'in Cenneti Beklerken, Barış Pirhasan'ın Adem'in Trenleri, Turgut Yasalar'ın Sis ve Gece filmlerinin de Kuzey Amerika'daki ilk gösterimleri yapılacak.

BOSTON (ANKA )- 7'nci Boston Türk Film ve Müzik Festivali Fatih Akın'ın Yaşamın Kıyısında filminin Kuzey Amerika'daki ilk gösterimiyle bugün başlıyor. Bu yıl 22 etkinliğin yer aldığı festival 11 Mayıs'a kadar devam edecek. Festival'de yönetmen Ferzan Özpetek'in Bir Ömür Yetmez, Tayfun Pirselimoğlu'nun Rıza, Derviş Zaim'in Cenneti Beklerken, Barış Pirhasan'ın Adem'in Trenleri, Turgut Yasalar'ın Sis ve Gece filmlerinin de Kuzey Amerika'daki ilk gösterimleri yapılacak.

2007 Kasım ayında Boston'da yapılan Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda ödül alan Annem Sinema Öğreniyor, Son Oyun, Tek Duvarlı Şehir, Yollar Çimen Bağladı adlı filmler de festival kapsamında gösterilecek. Ayrıca yapımını TÜRSAK'ın gerçekleştirdiği, yönetmenliğini Rıza Baloğlu'nun yaptığı Troya belgeseli de programda yer alıyor.

Boston Türk Film Festivali Türk Sineması'nda Mükemmellik Ödülü bu yıl Reha Erdem'e verilecek. 6 Nisan'da yapılacak ödül törenini yönetmenin Beş Vakit filminin gösterimi izleyecek. Festival programında ayrıca Sinan Ünel'in yazdığı, 9 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında Wimberly Tiyatrosu'nda sahnelenecek "The Cry of the Reed - Ney'in Yakarışı" adlı tiyatro oyunu ile uluslararası üne sahip kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu'nun konserleri de yer alıyor.

Festivalin kurucusu ve direktörü Erkut Gömülü, yaptığı açıklamada, 2001 yılında başlayan ve her yıl biraz daha büyüyen festival ile çağdaş Türk sinemasinin seçkin örneklerini ve Türk yönetmenlerini ABD'li sinemaseverlere tanıtmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Geçmiş yıllarda Boston'da sınırlı sayıda Türk filmi izlenirken festivaller ile birlikte bu sayının son yıllarda 60'a yaklaştığını, seyircilerin de yüzde70'e yakın kısmının Amerikalılardan oluşmasının festivalin geleceği açısından da ümit verdiğini belirtti.

-YEREL BASINDAN TÜRK FİLM FESTİVALİNE BÜYÜK İLGİ-

Boston yerel basını bu yıl 7'incisi yapılacak Boston Türk Film Festivaline büyük ilgi gösteriyor. Boston Türk Film Festivallerinin programlarını yayınlayan Boston Phoenix, Boston Globe gibi gazetelerin film eleştirmenleri de yazılarında festivale katılan Türk filmlerini değerlendirdiler. (ANKA)

(CK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title