Haberler

Kılıçdaroğlu konuşmasını yarıda kesince, AK Parti'yle CHP'nin anlaştığı ortaya çıktı

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu, Bolu'daki konuşmasını yarıda kesince, AK Parti'yle CHP liderlerinin aynı anda ekrana çıkmamak üzerine mutabık kaldıkları ortaya çıktı. Ancak Kılıçdaroğlu konuşma yaparken Erdoğan da kürsüye çıkınca anlaşmaya uyulmadığı gerekçesiyle, Kılıçdaroğlu konuşmasını yarıda kesti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Abant'ta düzenlenen CHP 27. Dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'ndaki konuşmasını kürsüye bırakılan not üzerine bitirmişti. Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan Kızılcahamam'da kürsüye çıktığı için bitirdiği kısa sürede anlaşıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti'yle kamp tarihlerinin aynı saatte olması nedeniyle açılış konuşmalarını aynı anda yapmamak üzerine anlaştıklarını belirterek, "Erdoğan'ın 10.45'te konuşmaya başlayacağını öğrendik. O yüzden genel başkanımızın konuşmasını saat 10.00'a aldık fakat Erdoğan 10.03'te kürsüye çıktı" açıklamasını yaptı.

ANLAŞMAYI CHP'Lİ ALTAY DUYURDU

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yaptığı basın açıklamasında AK Parti Grup Başkanvekili ile konuşma saatlerinin çakışmaması konusunda anlaştıklarını belirterek, " Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatile girdiği hafta 4-5-6 Ekim tarihlerinde TBMM Grubu olarak kamp yapacağını duyurmuştu. Bundan sanıyorum bir ay sonra da AK Parti aynı tarihlerde Kızılcahamam'da kamp yapacağını açıkladı. Bunda bir sorun yok. Gayet normaldir. Tarihler de makul tarihlerdir. AK Parti yöneticileriyle bu kamp öncesi tam üç defa görüştük. Tarihler çakıştığı için sayın genel başkanların basına açık konuşmalarının örtüşmemesi noktasında bizim her türlü özveriye de hazır olduğumuzdan bahisle onların saatini alıp, kendi saatimizi de onların saatine göre uyarlayalım anlayışı ile AK Parti Grup Başkanvekili ile temas ettik" dedi.

ALTAY: NEZAKET DIŞI TABLOYU MİLLETİMİZİN TAKDİRİNE SUNUYORUM

Kılıçdaroğlu kürsüye çıktıktan 3 dakika sonra Erdoğan'ın kürsüye çıktığını vurgulayan Altay, "Bana kendileri Sayın Erdoğan'ın 10.45-12.00 arasında kürsüde olacağını teyit alarak, kamptan sorumlu genel başkan yardımcısından da teyit alarak söyledim. Bir gün sonra tekrar ben bir daha teyit ettim. Bir değişiklik yok. Sayın Erdoğan, 10.45-12.00 arasında konuşacak. En kötü 10.30'da başlar. Bugün biz de ona göre sayın genel başkanımızın basına açık konuşmasını saat 10.00'a aldık. Ama üzülerek ibretle gördük ki, sayın genel başkanımız kürsüye çıktıktan sanırım üç dakika sonra Sayın Erdoğan kürsüye çıktı. Durum bundan ibarettir. Bence siyaset hep söylediğim gibi nezaket ve vicdan işidir. Bu nezaket dışı tabloyu sizlerin huzurunda aziz milletimizin takdirine sunuyorum" şeklinde konuştu.

"SÖZ NAMUSTUR"

Öte yandan CHP'li Engiz Özkoç Twitter hesabından konuyla ilgili olarak, "AKP'yle kamplarımız aynı günlerde olduğundan açılış konuşma saatlerinin aynı saatte olmaması için centilmenlik anlaşması yapmıştık. Söz namustur. Ancak her zamanki gibi sözlerinde durmadılar. Genel Başkanımız konuşmasını yarıda kesti. Konuşmasını bugün saat 14.00'te yapacaktır." şeklinde bir tweet attı.

Kılıçdaroğlu konuşmasını yarıda kesince, AK Parti'yle CHP'nin anlaştığı ortaya çıktı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Bolu Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title