Haberler

Bir Konut Projesiyle 50 Bin Ağaç Kurtaracaklar

Güncelleme:

Tamamlandığında Ankara'nın en yüksek konut kulesi olacak 185 metrelik One Tower Kule Konut ve AVM projesi de sunduğu çevresel çözümler sayesinde 50 yılda 50 bin ağacı kurtarmayı hedefliyor.

Küresel ısınmanın bir numaralı sorumlularından inşaat sektörü de her geçen yıl daha da artan çevre bilincine uyum sağlamaya başlıyor. Sektör temsilcileri binaları artık çevreye duyarlı malzemelerden inşa ederken, güneş ve rüzgar enerjisi gibi alternatif sistemlere yönelerek daha temiz bir doğaya katkıda bulunuyor.

Özçelik-Pelit-Tan ortaklığıyla inşa edilen ve tamamlandığında Ankara'nın en yüksek kule konut ve AVM projesi olacak 185 metrelik One Tower, Başkent'te bu konudaki önder projelerden biri oldu.

Binanın yeşil ve çevreci olduğunu tanımlayan Leed Gold Sertifikası adaylığını titizlikle yürüten projede enerji tasarrufundan çevre kirliliğine kadar her detay ele alınıyor.

Öyle ki şantiyeye giren iş makinelerinin lastiklerine bulaşan çamurun yolları kirletmemesi için iş sonu tekerleri bile yıkanıyor.

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, One Tower'ın Ankara'nın en yüksek konut projesi olmakla kalmayıp, Leed Gold sertifikasına sahip ilk binası olacağının altını çizerek, şunları söyledi:

"Yıllardan beri Ankara inşaat sektörüne getirdiğimiz yeniliklerle dikkatleri üzerine çeken İTO Yatırım, Ankara'nın en prestijli bölgesi olan Oran'da en seçkin kişileri bir araya getirecek One Tower projesinde çevreye katkıyı en ön planda tuttu. Yeşil bina sertifikasına sahip olmak adına maddi ve manevi hiçbir detaydan kaçınmadık. Bizim bu konudaki girişimlerimiz çevreye duyarlı, seçkin müşterilerimizin de takdiriyle karşılandı. One Tower projesinin her geçen yıl büyüyen, konforunu artıran Ankara inşaat sektöründe bir dönem başlatacağına inanıyoruz."

-150 dönüm ormana bedel

Özkan Özçelik, karbon izi çalışmalarına göre, One Tower Projesindeki çevresel yapılardan dolayı yıllık bin ağaca bedel enerji tasarrufu öngörüldüğünü ifade ederek, "One Tower projemiz mimarisindeki gelecek nesillere hitap edecek ince çizgiler, Türkiye'nin en sağlam binalarından biri olması nedeniyle onlarca yıl yaşam merkezi olma özelliğini sürdürecek. Ancak, günümüz binalarında ortalama sürenin 50 yıl olduğu hesap edildiğinde en az 50 bin ağaca bedel karbon salınımının önüne geçmiş olacak. Bu da yaklaşık 150 dönüm orman alanına bedel. Bu nedenle projemizde çevresel değerlere verdiğimiz önem nedeniyle ayrıca gurur duyuyoruz" dedi.

Özçelik, enerji tasarrufunun doğal olarak konut sahiplerinin bütçesine de olumlu yansımasının olacağını, enerji giderlerinin yüzde 25 ile 28,7 arasında azalacağının öngörüldüğünü kaydetti.-One Tower-

1150 rakımla Ankara'nın en yüksek bölgelerinden Oran'da inşa edilen One Tower, 48 katlı, 185 metre yükseklikte olacak. Projede 12 ayrı tip ve büyüklükteki 306 residence daire bulunmakta.

Mimari tasarımını Tabanlıoğlu Mimarlık'ın yaptığı One Tower'ın sosyal tesislerinde kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terasları, vitamin bar, sauna, buhar odası, masaj odası, dinlenme alanı, genel aktivite alanları (lounge, özel davet mekanları, toplantı salonları), çocuk kulübü, fitness, pilates/yoga salonu, squash, tek pota basketbol sahası, masa tenisi, soyunma odaları, satranç salonu, dart salonu ve yönetim ofisleri bulunacak.

One Tower'da güvenlik hizmeti, vale hizmeti, concierge hizmetleri (alışveriş desteği, temizlik hizmeti, ilaç tedariği, çiçek gönderimi, kuru temizleme/lostra ve terzi hizmetleri, kurye ile posta gönderimi, sosyal tesis rezervasyon işlemleri, catering/davet organizasyonu, çocuk bakım hizmeti, araç kiralama hizmeti, bilet/otel/tur organizasyon), teknik destek (bakım/onarım) hizmetleri verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

özkan özçelik pelit Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title