Haberler

Bilardo Sevenler Derneği, İlk Genel Kurulunu Yaptı

Aralarında Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Adnan Yüksel Gibi Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları Bulunan Türk Bilardocuların Bulunduğu, Dünyaca Ünlü Milli Bilardocu Semih Saygıner'in de Kurucu Üyesi Olduğu Bilardo Severler Derneği (Bilsevder), Bugün Resmen Kuruldu.

Aralarında Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Adnan Yüksel gibi dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Türk bilardocuların bulunduğu, dünyaca ünlü milli bilardocu Semih Saygıner'in de kurucu üyesi olduğu Bilardo Severler Derneği (BİLSEVDER), bugün resmen kuruldu.

30 Mayıs'ta kurulan BİLSEVDER'in ilk genel kurulu, bugün Taksim Green Park Otel'de yapıldı. Dernek başkanı Aygen Berk, milli sporcularla birlikte bir dernek kurduklarını ve amaçlarının Türkiye'de bilardoyu yüceltmek olduğunu belirterek, "Değişik illerden 24 adet kurucu üyemizle birlikte Türkiye'de en güçlü bilardocuların ve milli takımımızın yer aldığı bir derneğiz. Bu derneği kurmamızdaki amaç, sosyal ve sportif faaliyetlerde bilardonun imajını ve gücünü arttırmak. Çağa yakışır bir şekilde Türkiye'de

yüceltmek istiyoruz. 2008'de derneğimizin katkıları ile birlikte bu arkadaşlarımızın dünya şampiyonları ve Avrupa şampiyonları olmaya devam edeceğini iddia ediyoruz. Türkiye'de bilardo seven herkesin derneğimize üye olmasını istiyoruz" dedi.

BİLSEVDER, bütün Türkiye ve dünyadaki bilardoseverleri bünyesine katmak isterken, 2008'in ilk ayına kadar hedeflediği üye sayısını 10 bin olarak açıkladı.

Bu arada, derneğin onursal üyeleri arasında Hıncal Uluç, Müjdat Gezen, Kadir Topbaş, İbrahim Tatlıses, Erdal Acar, Doğa Rutkay, Beyazıt Öztürk, İlhan Şeşen gibi ünlü isimlerin yanı sıra Fredderic Coudron, Alipio Jorge Fermandez, Santos Chocron, Daniel Sanchez gibi Avrupa şampiyonu bilardocular da yer alıyor.

(EYB-MEF-MEF-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title