Haberler

Beyrut'u yerle bir eden patlayıcılar Rus iş adamına ait çıktı

Güncelleme:

Beyrut'u yerle bir eden ve onlarca insanın ölümüne neden olan patlayıcıların Rus iş adamı Igor Grechushkin tarafından Eylül 2013'te terk edildiği ve altı yıl boyunca limanda depolandığı ortaya çıktı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki limanda meydana gelen patlama, kenti yerle bir ederken kıyamet filmlerini aratmayan şoke edici görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Kenti yerle bir eden patlayıcıların Rus iş adamı Igor Grechushkin tarafından Eylül 2013'te terk edildiği ve altı yıl boyunca limanda depolandığı ortaya çıktı.

İnternette yayınlanan belgeler, limandaki maddelerin orduya verilebileceğini veya ilgili bir şirkete satılabileceğini, ancak herhangi bir yanıt alınamadığı için patlayıcı yükü, liman bölgesinde bıraktığını ortaya çıkardı. Amonyum nitratın genel olarak gübre için kullanılan yaygın bir endüstriyel kimyasal madde olduğu çünkü bitkiler için gereken azotu içerdiğini biliniyor.

PATLAYICI YÜKLÜ GEMİYİ BEYRUT'A BIRAKTI

Amonyum nitrat, diğer yandan madencilik sektöründe kullanılan patlayıcılarının ana bileşenlerinden biri. Amonyum nitrat kendi başına patlayıcı olmadığı gibi, aksine bir oksitleyici madde olduğu biliniyor. Tehlikeli yükün, Eylül 2013'te, bir arıza nedeniyle durmak zorunda kalan "Moldova Bayrağı" adlı kargo gemisinden başkente ulaştığı belirtildi. Şu anda eşi Irina ile Güney Kıbrıs'ta yaşayan iş adamı Igor Grechushkin, ölümcül kargo yüklü gemisini Beyrut'ta terk etmekle suçlanıyor.

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı. Yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu. Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Beyrut'taki patlamada ilk belirlemelere göre ölü sayısının 100'ün üzerinde olduğu, 4 binden fazla kişinin ise yaralandığını belirtti. Yerel medyada ise ölü sayısının açıklanan resmi rakamlardan çok daha fazla olduğu ileri sürüldü.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Beyrut Eylül Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (36)

Metehan:

Kanal istanbul sart olmustur. Yapilmasi gerekir. Dusunsene bu kiz kulesinin yaninda patliyor, Rus gemisi geciyor ve bogazda patliyor, bye bye istanbul olur. . Kanal Istanbul sarttir. .

24
23
yanıtYanıtla
cos:

Hey yavrum Hey! akla bak . . . Kanal istanbul’un iki yakasına 1’er milyonluk iki şehir planlıyor tamamı imara açıldı. . iş merkezleri, yalılar, rezidanslar olacak. Böyle bir yük gemisi oradan geçer ve bir kaza, patlama olursa bu iki milyonluk şehirde insanlar ölmeyecek mi? . . .

yanıt7
yanıt1
YASİN:

KANALIN ETRAFI BOŞ MU OLACAK BİRADER

yanıt6
yanıt0
kanal:

istanbulun faydasi o bebek tarabyadakı hava atan ev sahipleri fiyatlari evleri yari fiyata düser rakip gelince 2.bogaz bogazda sahil yok kösklerden kibirden cakadan yüruyemiyorsun sahiller halkindir niye bogaz sahili gasp olunmuş evler sahili kapiyamaz insan haklarina aykiri bu olayi kim çözecek halk nerde yürüyecek ???

yanıt1
yanıt0
biz size yeteriz:

iban numarası verin 10 dolar gönderelim

7
28
yanıtYanıtla
Sen kimseye yetemezsin:

İnsanlık suçudur bu yorum

yanıt10
yanıt2
Behlüldane:

En hafif ifadeyle terbiyesizlik müptezellik

yanıt5
yanıt1
Behlüldane:

Bu yorum Mahalle yanarken saçını Taramaya benziyor

yanıt2
yanıt1
Mine:

Hep böyle olur Senaryolar masallar söylenir Ey insanlık Yitip giden canlar geri gelecekmi bunu söyleyin Batsın insanlıgınız sizin batsın para hırsınız emi .

22
0
yanıtYanıtla
Seyfi:

Demekki sionistler ruslara ihale etmiş

16
3
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title