Haberler

Berlin'de Türkler'in Oturduğu Bir Bina Kundaklandı

Almanya'nın Başkenti Berlin'de Oturdukları Evleri Yakılan Türk Vatandaşları, Olayda Kasıt Olduğunu Söyledi. İtfaiyenin Geç Gelmesinden Şikayet Eden Vatandaşlar, Eylemi Kimin Yapmış Olabileceğini Bilmediklerini İfade Etti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de oturdukları evleri yakılan Türk vatandaşları, olayda kasıt olduğunu söyledi. İtfaiyenin geç gelmesinden şikayet eden vatandaşlar, eylemi kimin yapmış olabileceğini bilmediklerini ifade etti.

Berlin'nin Reinekendorf ilçesindeki, 17 yabancının ikamet ettiği binada 5 yıldır oturduğunu ifade eden Şinasi Erdaş, olayda kasıt gördüğünü söyledi. Binaların kısmen yandığını ve 3 araçlarının hurdaya döndüğünü anlatan Erdaş, bu saldırılarla kendisini yıldıramayacaklarını belirtti. Erdaş, "Zilimize basıldı, aşağı indik. 3 arabayı yanar halde gördük. Normal yanmaya benzemiyordu. İtfaiye 15-20 dakika gecikme ile buraya geldi. Daha erken gelebilseydi bu kadar zarar olmazdı. Burada 4 tane yabancı oturuyoruz.

Böyle bir olay olması doğal. Çünkü hedef belli. Burada oturan insanlardan birisi Alman olsaydı, belki bu olmazdı. Ben olayda kasıt görüyorum. 3 arabanın birden ateşe verilmesi kasıt değil de nedir? Nasıl Türk insanı depremle yaşamaya alıştı ise, herhalde bizde burada böyle yaşamaya alışacağız. Pes etmek yok. Bizim çocuklarımız burada doğup büyüyor. Büyüklerin, devleti yönetenlerin çözüm araması lazım. Korkutarak beni buradan gönderemezler" dedi.

Yangında oğlunun evinin yandığını söyleyen gözü yaşlı baba İrfan Uslukılıç ise, "Oğlum Salih Uslukılıç'ın evi yandı. 32 senedir Almanya'dayım. Oğlumla aynı mahallede oturuyoruz. Evin içinde oturuyorlarmış. Bizim torunların arkadaşları, eviniz yanıyor diye telefon etmiş. Kim olduğunu bilmediği 17-18 yaşında birileri ateş atmışlar, sonra da kaçmışlar. Ben evde oturuyordum. 4 yaşındaki kız torunum Beyza ağlayarak geldi ve 'Dede evimize bomba attılar' dedi. Sonra buraya geldim. Allah'tan gece olmadı,

hepsi yanardı" diye konuştu.

İkinci katta oturan Adem Fakılı ise, telefon açmalarına rağmen itfaiyenin neden geç kaldığını anlamakta zorlandığını ifade etti. Fakılı, "Annemle oturuyorduk. Zile bastılar ve yangın var dediler. Söndürmeye çalıştık ama fayda etmedi. Binadakileri tahliye ettik. İtfaiyeyi ve polisi haberdar ettik. 5-6 yüz metre uzaklıktaki itfaiyenin gelmesi 15-20 dakika sürdü. Allah'a şükür, hiç kimseye bir şey olmadı. Caddede, bu binadan başka hiçbir yerde yabancı oturmuyor. Binada 3'ü Türk, 1'i Arap 4 aile oturuyor.

Görgü tanıkları, 2 kişiyi kaçarken görmüş. Şu an ev mühürlü, içeriye de giremiyoruz" açıklamasında bulundu.

(SE-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title