Haberler

Gizli Tanığın İfadesi Şok Etti: Behçet Oktay FETÖ'nün Hedefindeydi, İnfaz Ettiler

Güncelleme:

8 yıl sonra tekrar açılan Behçet Oktay davasında gizli tanık olarak dinlenen Bulut, "Milli duruşu olan vatan sevdalısı bir adamdı. Bu yüzden FETÖ'nün hedefindeydi. İnfaz edildiği kanaatindeyim." dedi.

Darbe girişiminden önce açılan ve aralarında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de yer aldığı 73 sanığın yargılandığı Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davasında gizli tanık Bulut dinlendi. Tanık Bulut, "şike kumpası", "himmet adı altında iş adamlarında haraç alınması", "Özel Harekat Daire Başkanı Oktay'ın şüpheli ölümü", "belediyelerin ele geçirilmesi için planlar" ile "örgüt üyelerinin deşifre olmamaları için kullandıkları yöntemleri" detaylarıyla anlattı.

"ORTAOKULDA ÖRGÜTLE TANIŞTIM"

Ortaokulda örgütle tanıştığını, lise ve üniversite öğrenimi boyunca da bu yapıyla irtibatını devam ettirdiğini belirten Bulut, "Terörist başı Gülen'in kitaplarını okuyorduk, abilerin sohbetlerine katılırdık. Sistematik bir şekilde bizde tam bir aidiyet yapısı geliştirdiler. Anadolu'dan gelen insanlar olarak 'ilayıkelimetullah', 'irşat' gibi kulağa hoş gelen hedefler belirliyorlardı." dedi. Örgüt içinde ilk başlarda basit görevler verildiğini, daha sonra kişinin muhakeme yeteneğine göre yönlendirildiğini belirten Bulut, sadakat gösterenlerin kariyer planları, sosyal çevresi ve özel hayatına ilişkin bütün planlamaların örgüt tarafından yapıldığını ifade etti.

"BEHÇET OKTAY FETÖ'NÜN HEDEFİNDEYDİ"

25 Şubat 2009'da Ankara dikmen'de ölü bulunan Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, FETÖ ile mücadele eden bir simaydı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Oktay dosyası yeniden açıldı. FETÖ/PDY çatı davasında gizli tanık olarak dinlenen Bulut, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ölümü ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Oktay'ın FETÖ tarafından infaz edilmiş olabileceğini söyleyen Bulut, şu açıklamaları yaptı: "Behçet Oktay milli duruşu olan Vatan sevdalısı bir adamdı. Bu yüzden örgütün hedefindeydi. FETÖ ile bağlarımı kopardıktan sonra kendisiyle iki kez görüşmem oldu. Örgüt doğuda bir kalkışma, halkı tahrik edip hükümeti zaafa uğratma planı yapıyordu. Bunun için Özel Harekat polislerini halka karşı kullanmayı planlıyordu. Oktay'ın da buna boyun eğmeyeceği biliniyordu. Bunun için infaz edildiği kanaatindeydim."

BEHÇET OKTAY'IN ÖLÜMÜ HAKKINDA

Behçet Oktay, 2009 yılında Ankara'da aracında başından vurulmuş bir halde bulunmuştu. "İntihar" denilerek olayın üstü kapatılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hidayet Karaca Serdar Adalı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title