Haberler

Bayrak: "Bu Konsept Ordu'yu Dünyada Meşhur Edecek"

Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Ordu'nun geleneksel mimarisinin turizm geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.

Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Ordu'nun geleneksel mimarisinin turizm geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.

Dünyanın 5. büyük turizm fuarı olma özelliğini taşıyan ve bu yıl 17.si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Ordu standı "Şehirler Dalında En İyi Stant Dekoru" ödülünü alırken, aynı stant Karadeniz Turizm Fuarı'na da dikkatleri üzerine çekiyor.

"Ordu'nun geleneksel mimarisi ile geleneksel yaşam tarzının sunulmasıyla dünyada meşhur olacağına inanıyoruz" diyen Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, "Ordu'daki doğru hedef Turizm'dir. Haliyle bu turizm hedefinin altının doldurulması gerekiyor. Bu Turizm hedefinin altının doldurulması için bizim inandığımız, geleneksel mimari tarz ve Ordu Karadeniz yaşamıdır. Hemen arkamızda bulunan evimizde Karadeniz'in geleneksel mimarisini ve hareketli sensörlü mankenler ile Ordu'da geleneksel yaşamı temsil ediyor. Biz ordu'nun bu geleneksel mimarisi ile geleneksel yaşam tarzının sunulmasıyla dünyada meşhur olacağına inanıyoruz. Karadeniz'in bu konsepti sunması ile Ordu'nun bu konsepti sunmasıyla Ordu'nun kırsal ve ekoturizm adına başarılı olacağına inanıyoruz. Biz bu konsepti haliyle bütün yapacağımız projelerde kullanacağız.

Yakın zamanda yapacağımız Çikolata park projesinde bu konsepti uygulayacağız. Oradaki çikolata park içindeki dükkanlarımız, yöresel yemek ve yöresel ürün satış dükkanlarımız bu konsept bağlamında hem mimari olarak hem de geleneksel yaşam seçilen örnekler bağlamında da hem EMİTT Fuarı'nda hem de Karadeniz Turizm Fuarı'nda uyguladığımız bu standın benzeri olacaktır. Biz bu konsepti daha fazla tanıtırsak turizm geleceğimiz için önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Yemen Bayrak Doğu Akdeniz Karadeniz Ordu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title