Haberler

Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü

Bu yıl 8'inci kez verilecek olan ödül, "Kuğunun Şarkısı 'Bir Evlenme Teklifi" oyunundaki performansıyla Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Bozkurt'un oldu.

"Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü", Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Dilek Bozkurt'a verildi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Baykal Saran anısına, bu yıl 8'inci kez verilen ödül, Lemi Bilgin, Atila Sav, Rüştü Asyalı, Selçuk Yöntem ve Erkal Saran'dan oluşan seçici kurul tarafından belirlendi.

Seçici kurul, 2013-2014 Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü'ne "Kuğunun Şarkısı 'Bir Evlenme Teklifi" oyunundaki performansıyla Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Dilek Bozkurt'u değer buldu.

Ödül daha önce de Benian Dönmez, Durukan Ordu, Erdal Beşikçioğlu, Servet Pandur, Tolga Tekin, Gülin Ersoy ve Sükun Işıtan'a verilmişti.

-Dilek Bozkurt

Bozkurt, 1970 yılında Zonguldak Ereğli'de doğdu. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu bölümünden 1993 yılında mezun olan Bozkurt, 1997 yılında yüksek lisansını tamamlayarak Devlet Tiyatrolarına katıldı.

2005 yılından bu yana da Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışmalarını sürdüren Bozkurt, Tamirci, Keşanlı Ali Destanı, Rumuz Goncagül, Bürokratlar, Kaçsam Bırakıp, Türkmen Düğünü, Atinalı Timon, Yerma, Elele, Kayıplar, Eşik, Venedik Taciri, Teneke ve Kuğunun Şarkısı 'Bir Evlenme Teklifi' gibi oyunlarda rol aldı. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ankara Devlet Tiyatrosu Dilek Bozkurt Rüştü Asyalı Lemi Bilgin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title