Haberler

Baykal: Cumhurbaşkanı Uzlaşı ile Seçilmeli

Baykal, 'Cumhurbaşkanı Seçimi Bir Partinin İç İşi Değil, 72 Milyonu Aynı Derecede İlgilendiriyor' Dedi. Başbakan Erdoğan'dan Uzlaşı Çağrısını Yerine Getirmesini İstediklerini Belirtti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı seçimi konusunda yine "uzlaşı" çağrısı yaptı.

Seçimlerin ardından ikinci kez toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında ağırlıkla cumhurbaşkanlığı seçimi masaya yatırıldı. Edinilen bilgilere göre, toplantıda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Baykal, MYK üyelerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "uzlaşı" sözünü hatırlatarak, Cumhurbaşkanının uzlaşı ile seçilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanının bir partinin iç işi olmadığını vurgulayan Deniz Baykal, 'Cumhurbaşkanının uzlaşmayla seçilmesi gerekiyor. Seçimlerden sonra yeni bir parlamento var, yeni bir dönemin açılması gerekiyor. Cumhurbaşkanı seçimi bir partinin iç işi değil, 72 milyonu aynı derecede ilgilendiriyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın yemin törenin ardından CHP'yi ziyaret etmesini beklediklerini ifade eden Baykal, MHP lideri Bahçeli'nin tavrını da eleştirdi. Baykal, Cumhurbaşkanlığı konusunda "kim olursa olsun anlayışı içinde olamayacaklarını" ifade ederken, şöyle dedi:

"Hepimiz, Anayasaya uygun, ülke yaralarına sahip çıkan milli bir temsil şansını taşıyan bir Cumhurbaşkanı seçimi ile görevliyiz Biz bu anlayıştayız. Parlamentoda Cumhurbaşkanın uzlaşı ile belirlenmesi bu amaca ulaşılmasını sağlayacaktır. Sayın Başbakan bu konuda bir uzlaşma niyetini dile getirmişti. Şimdi bu taahhüdü yerine getirmesini bekliyoruz. Bu doğrultuda bir girişim olmasını memnuniyetle karşılarız. Böyle bir anlayışın sergilenmesine katkı yapmaktan kaçınmayız." Baykal, uzlaşma konusunda da Erdoğan'dan adım atmasını beklediklerini söyledi.

MYK toplantısında Baykal'ın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le yaptığı görüşmenin ise gündeme gelmediği öğrenildi. MYK'da ağırlık olarak, seçimlerde alınan sonuçlara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. MYK üyeleri, seçim çevrelerinde yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin düşüncelerini aktardı. Geçen hafta yapılan MYK toplantısında istifalar ise Parti Meclisi toplantısında ele alınması kararlaştırıldı. Ancak, Deniz Baykal'ın istifaları işleme koymayacağı kaydedildi.

-"AKP SEÇİMLERİ YARDIMLARLA KAZANDI"-

MYK toplantısında, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de, AKP'nin seçim yardımları ile seçimleri kazandığını söyledi. AKP'nin seçimlerde çok para harcadığına dikkat çeken Öymen, aynı uygulamaların başka ülkelerde olması durumunda seçimlerin bile iptal edilebileceğine dikkat çekti. Öymen, yaptığı değerlendirmede, söz konusu yardımların kaynağının da şeffaf olmamasından yakındı.

-GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ GÜNDEMDE-

Diğer yandan, CHP'nin kurultaydan sonraki en yetkili organı olan Parti Meclisi 'de yarın toplanacak. Saat 11.00'da Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında yapılacak toplantıda 22 Temmuz seçimleri en ince ayrıntılarına kadar tartışılacak.

Aralarında İzzet Çetin, Ali Kemal Kumkumoğlu ve Gülsün Bilgehan'ın da bulunduğu bazı Parti Meclisi üyeleri, MYK'ya yönelik "güvensizlik" önergesi vermesi gündemde.

CHP tüzüğüne göre, en az 20 üyenin güvensizlik önergesi vermesi durumunda Merkez Yönetim Kurulu, üye tam sayısının salt çoğunluğunun (41) oyu ile gizli oyla görevden alınabiliniyor. Ancak, CHP'li yöneticiler bu ihtimalin çok düşük olduğu görüşünde.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title