Haberler

Bayık ve Karayılan Paketlendi mi?

Cemil Çiçek, PKK'nın Lider Kadrosunda Yer Alan Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın Türkiye'ye Teslim Edilmeye Hazırlandığı Yolundaki Haberler Konusunda Yorum Yaptı.

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, PKK lider kadrosunda Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın Türkiye'ye teslim edilmeye hazırlandığı yolundaki iddialar için, "Bizim tarafımızdan teyit edilmesi gereken bilgi değil" dedi.

Çiçek, Habertük Televizyonu'nda katıldığı Basın Kulübünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiçek, tezkereyi Meclis'e gönderirken bir açıklama yaptıklarını ve "Bizim derdimiz, PKK terör örgütü ve o suça iştirak edenlerdir" dediklerini söyledi. Tezkerenin kullanılması için ön şartlar yerine geldiğini anlatan Çiçek, tezkereyi dolapta tutmak için almadıklarını ve tezkereyi kullanmayacakları yolunda herhangi açıklama yapmadıklarını söyledi.

Uluslararası hukuka göre suç işleyenlerin iade edilmesi gerektiğini ifade eden Çiçek, Irak'ın dışında ve içinde olan PKK üyelerini ilgili ülkelerden istediklerini söyledi. Çiçek, PKK'nın lider kadrosunda yer alan Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın teslim edildiğine dair haberlerin hatırlatılması üzerine Çiçek, şunları söyledi:

"Bizden kaynaklanan bir haber değil. Bizim tarafımızdan teyit edilmesi de gereken bir haber değil. Şu doğrudur. Bu ve benzeri kişileri dünyanın neresinde varsa biz bunları istedik, istiyoruz. İade edilirlerse sürpriz olmaz, eğer hukukun gereği yapılırsa burada sürpriz olacak ne var. Biz bunları istiyoruz başka suç işlemiş olanları da istiyoruz. Yani oradaki herkesi istiyoruz aslında. Çünkü terör örgütüne üye olmak da suçtur. Eğer bunlar teslim edilmiş olursa hukukun gereği yapılmış olur. Bu bir süreçtir. Türkiye bu noktadaki talebini, kararlılığını en üst düzeyde ortaya koymaya çalışıyor." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title