Haberler

Batman - Gercüş'te Toplu Mezar Kazısı

Batman'ın Gercüş İlçesi'ne Bağlı Yayladüzü Köyü Behave Mezrası Yakınında Toplu Mezar Olduğu İddiasıyla Savcılık Tarafından Yapılan Kazılarda Çok Sayıda İnsan Kemikleri Çıktı. Kemiklerin 1996 Yılında Çıkan Bir Çatışmada Ödürülen 13 Teröriste Ait Olduğu İddia Ediliyor.

Batman'ın Gercüş İlçesi'ne bağlı Yayladüzü Köyü Behave Mezrası yakınında toplu mezar olduğu iddiasıyla savcılık tarafından yapılan kazılarda çok sayıda insan kemikleri çıktı. Kemiklerin 1996 yılında çıkan bir çatışmada ödürülen 13 teröriste ait olduğu iddia ediliyor.

Gercüş'ün Yayladüzü Köyü'nde 13 PKK'lının bulunduğu mezarlıkta oğullarının bulunduğunu iddia eden Hafie Oğur ile Hatice Yeşil, İHD Batman Şubesi'ne başvurup, mazarların açılmasını istedi. İHD'nin başvurduğu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı mazarların açılmasına karar vermesinin ardından bugün mezarlıkte kazı yapıldı. Yayladüzü Köyü Behave Mezrası yakınlarındaki dere kenarında başlanan ve yaklaşık 6 saat süren kazılarda çok sayıda insan kemiği bulundu.

Kazı yapılırken basın mensuplarının kazı alanına girmesine köy korucuları tarafından izin verilmedi. Kazı yapılan alan çevresinde jandarma ve köy korucuları tarafından sıkı güvenlik önlemi alındı.

İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Burhan Zorooğlu, İHD Batman Şube Başkanı Osman Künteş, Yayladüzü Köyü Muhtarı Mirza Yılmaz, da kazıda hazır bulundu. Gerçüş İlçe merkezinden 50 kilometre mesafede bulunan kazı alanda köylüler tarafından yapılan kazıda bulunan kemikler, DNA testi için Diyarbakır'a oradan da Ankara'ya gönderilecek. Kayıp yakınlarının DNA'ları ile karşılaştırılan kemiklerin sahipleri bulunduğunda iade edilecek. Sahibi bulunamayan kemikler ise Gercüş Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title