Haberler

Basın Konseyi Yüksek Kurulu Vali Kıraç'ı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Basın Konseyi Yüksek Kurulunu makamında kabul etti.

24-25 Haziran tarihlerinde Diyarbakır'da toplantılar yapan Basın Yüksek Kurulu, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı da makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarete TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Basın Konseyi Başkanı Pnar Türenç, Basın Konseyi 2.Başkanı Murat Önok, İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, İstanbul Barosu Eski Başkanı Turgut Kazan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2.Başkanı Misket Dikmen, Basın Konseyi Genel Sekreteri Namık Koçak, asın Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Sevda Kalkan, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey, Ulusal Kanal Genel Koordinatörü Yalçın Büyükdağlı, Gazeteci Orhan Birgit, Avukat Oktay Huduti katıldı. Ziyarette Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran da hazır bulundu.


Diyarbakır ziyaretinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç Vali Kıraç'a kendilerini makamında kabul ettiği için teşekkür etti. Konsey Başkanı ayrıca kurul toplantısını Diyarbakır gibi tarihi bir kentte yapmanın önemli olduğunu vurguladı. Cemil Paşa konağını gezdiklerini ve burada Mem û Zin'i seyrettiklerini anlatan Türenç, Diyarbakır'ın çok zengin bir tarihi birikime sahip olduğunu kaydetti.

Vali Mustafa Cahit Kıraç'ta Diyarbakır'ın binlerce yıldır değişik uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir il olduğunu vurgulayarak Diyarbakır'ın her köşesinden tarih fışkırdığını belirtti. Vali Kıraç konuşmasına şöyle devam etti:

"Diyarbakır 5500 metrelik surları, tarihi eserleri, camileri, kiliseleri, hanları, hamamlarıyla tarihi bir şehir.Diyarbakır Surlarını ve Hevsel Bahçelerini Dünya Kültür Mirası Listesine girmesiyle ilgili bir çalışma içerisindeyiz.Bu çalışmayı Kültür Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğimiz işbirliğiyle yapıyoruz.Türkiye'nin şuan Dünya Kültür Mirası Listesine kayıtlı 11 eseri bulunmakta. 12. Sinin de Diyarbakır olsun diye uğraşıyoruz."

Ziyaret Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın heyete Diyarbakır'ı tanıtan hediyeler vermesi ve toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Tufan Türenç Cahit Kıraç Diyarbakır Medya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title