Haberler

Başbuğ: Terörle Mücadele Görüşmenin Ana Konusu

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dün Yaptığı Görüşmeye İlişkin, 'Terörle Mücadele ve Bölücü Terör Örgütüyle Mücadele Kapsamında Gerçekleşebilecek Durumlar ve Buna Karşı Alınacak Tedbirler, Görüşmenin Ana Konusunu Teşkil Etmiştir' Dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı görüşmeye ilişkin, ''Terörle mücadele ve bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında gerçekleşebilecek durumlar ve buna karşı alınacak tedbirler, görüşmenin ana konusunu teşkil etmiştir'' dedi.

Orgeneral Başbuğ, Malıköy Tren İstasyonu'ndaki müzenin açılışının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Orgeneral Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı görüşmeyle ilgili şunları söyledi:

''Dün akşam Sayın Başbakan ile bir görüşmemiz oldu. O görüşme, Sayın Başbakanımızın talebi üzerine gerçekleşti. Zaten Başbakanlığın yapmış olduğu açıklamada da açık şekilde yer alıyor. Bugün özellikle bir gazetede bu görüşmeyle ilgili, bizden de bir istek olduğuna dair bir haber var. Bu tamamen gerçek dışı, yalandır. Bu görüşme, Sayın Başbakanımızın talebi üzerine gerçekleşmiştir. Bu görüşmenin yapılmasına ilişkin benden herhangi bir istek Başbakanlığa iletilmemiştir. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum.

Tabii bu görüşme, Sayın Genelkurmay Başkanımızın bilgisi ve müsaadesi çerçevesinde olmuştur. Görüşmemizin ana konusunu, özellikle önümüzdeki dönemde, -tabii bunu kısa vade olarak almayın, uzun vade olarak düşünün- terörle mücadele ve bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında gerçekleşebilecek durumlar ve buna karşı alınacak tedbirler teşkil etmiştir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title