Haberler

Başbakan Erdoğan, Eskişehir'de Toplu Konut Anahtar Teslim Törenine Katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de bin 930 konutun anahtar teslim törenine katıldı.

Eskişehir'in Odunpazarı ile Tepebaşı belediyeleri ve TOKİ işbirliğiyle yaptırılan toplam bin 930 konutun, Vilayet Meydanı'nda düzenlenen anahtar teslim töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, 3 ay önce Eskişehir'de 200'ü aşkın tesisin açılışını yaptıklarını hatırlatarak, "5 bin konut sözüm vardı. Bugün bu konutlardan bin 930'unun teslim törenini yapıyoruz. İnşallah, önümüzdeki yılın ilk 6 ayında geri kalanlarını da bitirmek suretiyle 5 bin konutu tamamlamış olacağız. Derdim şu, Eskişehir gibi her alanda çok

farklı adımlar atan, ülke genelinde üretimimize katkısı olan bir üniversite şehrinin, çağdaş bir büyükşehirin değişim, dönüşüm noktasında farklı gelişmeler içerisinde olmasını istiyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, Eskişehir'e havaalanı sözünde durduklarını belirterek, "Şimdi artık Eskişehir, uluslararası hava taşımacılığında çok kısa bir zaman içerisinde haftanın her günü bir uçağın değil, bir kaç uçağın inip kalktığı bir havaalanı haline gelecektir. Eskişehir'in şu andaki alt, üst yapısı buna çok müsait. Diğer yandan, hızlı tren Ankara-İstanbul arasında Eskişehir'den farklı geçecek. Ankara'dan farklı bağlantılar var. Ankara-Konya hızlı tren hattı, Sivas bağlantısı da bir taraftan yapılıyor.

Bütün bunlarla Eskişehir, İstanbul'dan Anadolu'nun içlerine kadar çok farklı bir konumda olacak" diye konuştu.

Eskişehir'deki değişim ve dönüşümün yanında, üniversitenin eksikliklerinin de giderildiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yeni fakülteler açılıyor. Bu konularda önümüze ne gelirse, biz bunun hepsine hazırız. Geçen gelişimde bir şikayet vardı. Üniversite öğrencilerimizin burada kalışlarının, kira durumlarının çok pahalı olduğu yönünde. Ona yönelik olarak da Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmalarımızı yaptık. İnşallah önümüzdeki dönem, süratle Kredi Yurtlar Kurumumuz olarak buradaki ihtiyacı karşılayacak adımları atacağız."

Erdoğan, Eskişehirli vatandaşların 10, 15, 20 yıl vadeyle kira öder gibi ev sahibi olduğunu, taksitlere enflasyon artışı dışında zam yapılmayacağını sözlerine ekledi. Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve eşi Ahsen Unakıtan, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı ile birlikte 10 hak sahibine konut anahtarlarını teslim etti. Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hak sahiplerinin çocuklarına da oyuncak hediye etti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da, Erdoğan'a Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Kayakent beldesinde işlenen el dokuması bir kilim armağan etti. Başbakan Erdoğan, havai fişek gösterisiyle sona eren törenin ardından Eskişehir Valiliği'ni ziyaret etti.

(HÖ-OÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title