Haberler

Bank Asya 1. Lig'de Yabancı Uyruklu Futbolcu Uygulaması Yeniden Düzenlendi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bank Asya 1. Lig'de 2007-2008 sezonu sonunda Turkcell Süper Lig'inden düşen takımlarda bulunan ve sözleşmeleri devam eden yabancı uyruklu futbolcuların, sözleşme süreleri sonuna kadar kulüplerine bağlı olarak kalabilmelerini, ancak sadece 2 yabancı uyruklu futbolcunun 18 kişilik müsabaka isim listesine yazılabilmesini kararlaştırdı.

Yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar şöyle:

"Bank Asya 1. Lig takımlarının; 01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olmaları koşulu ile 2 yabancı uyruklu futbolcu ile Profesyonel Futbol ve Transfer Talimatı hükümlerine uygun sözleşme imzalayabilmelerine ve oynatabilmelerine, bu futbolcular ile imzalanacak olan sözleşmelerin bitiş tarihinin maksimum 31.05.2011 olabilmesine, 2007 - 2008 Sezonu Sonunda Turkcell Süper Liginden düşen takımların yabancı uyruklu futbolcu kontenjanını boşaltmaları halinde bu hakkı kullanabilmelerine, Ayrıca yukarıda belirtilen yabancı uyruklu futbolcular dışında, Bank Asya 1. Lig takımlarının Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 2 futbolcu ile Profesyonel Futbol ve Transfer Talimatı hükümlerine uygun sözleşme imzalayabilmelerine ve müsabakalarda oynatabilmelerine, Uluslararası transferi gerçekleştirilen yabancı uyruklu futbolcuların sözleşmelerinin tescili için, FIFA kuralları gereği tüm tazminatların ödendiğine veya anlaşmaya varıldığına dair belgelerin tescil için gereken diğer evraklar ile birlikte Federasyona ibrazına, Kulübün 2008 - 2009 Sezonu sonunda Turkcell Süper Lig' e yükselmesi halinde, 2009 - 2010 sezonunda sözleşmesi devam eden yabancı uyruklu futbolcuların kulübün, Turkcell Süper Lig yabancı uyruklu futbolcu kontenjanında sayılmasına, kulübün TFF 2. Ligine düşmesi halinde, sözleşmesi devam eden yabancı uyruklu futbolcuların müsabakalarda oynatılmamasına, karar verilmiştir." (MFS-MFS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title