Haberler

Balıkesir Yeşilçam Sanatçıları Duvarları Süsledi

Balıkesir'in Karesi Belediyesi, Yeşilli Caddesi'nde yaptığı düzenlemeyle, binaların duvarlarını, Yeşilçam'a damga vurmuş efsane sanatçıların resimleriyle süsledi.

Balıkesir'in Karesi Belediyesi, Yeşilli Caddesi'nde yaptığı düzenlemeyle, binaların duvarlarını, Yeşilçam'a damga vurmuş efsane sanatçıların resimleriyle süsledi.

AK Partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yeni neslin unutulmaz sanatçıları tanıması için harekete geçti. Bu kapsamda, Yeşilli Caddesi'ndeki binaların duvarlarına, Yeşilçam'a damga vurmuş efsane sanatçılar; Hulusi Kentmen, Kemal Sunal, Adile Naşit, Şener Şen ile Münir Özkul'un resimleri yapıldı. Balıkesir Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerince yapılan çalışmada, filmleri izlenme rekorları kıran Kemal Sunal, Çöpçüler Kralı filmindeki tiplemesiyle, 1997'de ölen Hulusi Kentmen Uyanık Kardeşler filmindeki rolüyle, 1987'de yaşamını yitiren Adile Naşit ve sağ olan sanatçılardan 91 yaşındaki Münir Özkul, Neşeli Günler filmindeki tiplemeleriyle ve Şener Şen de Hababam Sınıfı'nın beden eğitimi öğretmeni rolü ile duvara resmedildi. 3 Temmuz 2000 tarihinde yaşama veda eden Kemal Sunal'ın 16'ıncı ölüm yıldönümünde resminin bir caddede yapılması, uygulamaya ayrı bir anlam kazandırdı.

"HACI MURAT"I UNUTMADILAR

Balıkesir Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, bir zamanların efsane otomobili olan ve "Hacı Murat" diye anılan Murat 124'ü de unutmadı. Öğrenciler, otomobilin arka bölümünü duvara resmederken, sol ön çamurluğunu da duvara monte ederek resimle bütünleştirdi. Hacı Murat duvardaki yerini alırken, caddeye ayrı bir renk getirdi.

Balıkesir'de manevi değerlere sahip çıkılmasıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Yeşilli Caddesi, Yeşilçam artistleri ile süslensin istedik. Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile yaptığımız bir protokol var. Şehirdeki tüm trafoların duvarlarına farklı görseller uygulamıştık. Sonra bunu öğrenciler arasında yarışmaya dönüştürüp, dereceye girenlere ödül vermiştik. Burada çok güzel eserler ortaya çıktı. Biz şimdi Yeşilçam artistlerini yeni peyzajı yapılan Yeşilli Caddesinde estetik görünümü sağlamak, bizlerin yaşamında, anılarında büyük rol oynayan sanatçılarımızı yaşatmak için böyle bir uygulama yaptık. Balıkesir Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, gönüllü olarak bize destek verdi. Şimdi caddede sanatçılar Hulusi Kentmen, Kemal Sunal, Adile Naşit, Şener Şen ve Münir Özkul'un resimleri var. Hem sanatseverlere bir sürpriz oldu, hem yeni nesil, bu sanatçılarımızı tanıyacak. Halktan olumlu tepkiler aldık. Şehrin farklı yerlerinde buna benzer uygulamaları sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Sunal Yeşilli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title