Haberler

Balıkesir'de Otobüs Kazası: 1 Ölü, 33 Yaralı

Balıkesir'in Havran ilçesi yakınları E-87 Karayolu'nda şarampole yuvarlanan yolcu otobüsünde 1 yolcu hayatını kaybetti, 33 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Ayvalık'a yolcu getiren Murat K. (34) idaresindeki, 22 RS 100 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü, Balıkesir'in Havran ilçesi girişine 4 kilometre kala, virajda henüz bilinmeyen bir nedenle yoldan çıktı. Yaklaşık 5 metre yükseklikten zeytin ağaçlarına çarparak aşağı düşen otobüs, önüne çıkan zeytin ağaçlarını kökünden söktü. Yaklaşık 30 metre sürüklenen otobüs, ön tekerlekleri koptuktan sonra durabildi.

Otobüsün ön koltuklarında oturanlar ağır şekilde yaralarken, koltuklar arasında sıkışan yolcu, 2 çocuk annesi Nevriye Palas (50), olay yerinde hayatını kaybetti. Palas'ı sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri çıkarttı. Otobüste bulunan sürücü dahil toplam kişi yaralandı. Yaralılar, çevre ilçelerden gelen ambulanslarla Edremit ve Havran Devlet Hastanelerine taşındı. Durumu ağır olan 3 yolcunun hayati tehlikesinin olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kazanın ardından, olay yerine Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve diğer yetkililer de gitti. Polis ekipleri ikinci bir kaza yaşanmaması için E-87 Karayolu'nda trafik akışını kontrollü şekilde yürütürken, hareket kabiliyeti olmayan otobüs, vinçlerle zeytin tarlasından çıkartılmaya çalışılıyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title