Haberler

Balıkesir'de Başkanın İlk İsteği Su Fiyatında İndirim Oldu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un istifasından sonra yerine seçilen AK Partili Zekai Kafaoğlu, bugün meclis toplantısına ilk kez başkanlık yaptı.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un istifasından sonra yerine seçilen AK Partili Zekai Kafaoğlu, bugün meclis toplantısına ilk kez başkanlık yaptı. Su fiyatlarında yüzde 25 indirime gidilmesini, kırsal mahallelerden alınan atık su bedellerinin ise iptalini istedi. Başkan Kafaoğlu'nun önerisi, oybirliğiyle kabul edilerek tarife komisyonuna havale edildi.

Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla kurulan Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), daha önce ilçe belediyeleri ile belde belediyelerinin tarifelerini uygulamaya başladı. İlçelerdeki fiyat farkları ve sudan alınan katı atık bedellerinin aşırı olması son günlerde büyük eleştiri konusu oldu. Geçtiğimiz haftalarda toplanan BASKİ yönetim kurulu, su fiyatlarında yüzde 20 indirim yapma kararı alarak, Belediye meclisine öneriyi sundu. Bugün Zekai Kafaoğlu başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde, konu gündeme geldi.

BASKİ Yönetim Kurulu'nun aldığı suda indirim kararı, katip üyeler tarafından okundu. Kararın okunmasının ardından konuşan yeni Başkan Kafaoğlu, ayağının tozuyla vatandaşa jest yaptı. Yüzde 20 indirimi az bulan Kafaoğlu, "BASKİ genel Müdürlüğü ve yönetim kurulu ile görüşülmek üzere genel kurulumuza gönderilen ve gündemimizin 12. maddesinde olan su fiyatlarında yüzde 20 indirim yapılması hususundaki teklifi değiştirerek, indirimin yüzde 25 olmasını, kırsal mahallelerde alınmakta olan atık su bedelinin iptal edilmesi konusunda gerekli talimatı verdim. Bu konuda gerekli çalışmaları yapmak üzere, konuyu tarife komisyonuna havale ediyorum" diyerek oylamaya sundu.

Başkan Kafaoğlu'nun önerisi oybirliği ve alkışlarla kabul edildi. BASKİ'den yapılan açıklamada, Balıkesir'de 54 ayrı tarife uygulandığı, Başkan Kafaoğlu'nun talimatıyla su fiyatlarının yüzde 25 geri çekilerek, kırsal mahallelerde de atık su bedelinin iptal edilerek, fiyatların tekrar belirleneceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Zekai Kafaoğlu Edip Uğur Balıkesir Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title