Haberler

Balıkesir'de 2 Bin Yıllık Kral Mezarı Bulundu

Balıkesir Dursunbey'de 2 Bin Yıllık 2 Odalı Kral Mezarı Bulundu. Roma Dönemine Ait Olduğu Sanılan Tarihi Eserin Ortaya Çıkarılmasıyla İlgili Çalışmalar Sürüyor.

Balıkesir Dursunbey'de 2 bin yıllık 2 odalı kral mezarı bulundu. Roma dönemine ait olduğu sanılan tarihi eserin ortaya çıkarılmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Balıkesir Müze Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Dursunbey'in Adaören köyü mezrası yakınlarında tümülüs mezar bulundu. 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen tarihi eserin Roma dönemine ait mezarların krala ait olduğu sanılıyor. Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, çalışmaların devam ettiğini, mezarın daha önceki zamanlarda zarar gördüğünü söyledi. Mezarda şu ana kadar her hangi bir yazı veya işarete rastlamadıklarını belirten müze yetkilileri, Balıkesir bölgesinde bu tip mezarın ilk

defa bulunduğunu, tek örnek olması nedeniyle de önemli olduğunu belirtti. Dursunbey Jandarma Komutanlığınca güvenliği sağlanan mezar kazı çalışmaları sürüyor. Kaymakam İbrahim Küçük, kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililer, mezarın boş olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yazışmaların devam ettiğini bildirdi. İlçe merkezine uzak olmase nedeniyle kral mezarının koruma altına alınıp, alınmayacağına incelemeler tamamlandıktan sonra karar verileceği kaydedildi. Jandarma ile müze müdürlüğü

görevlilerinin nezaretinde çalışmaların sürdüğü mezarın bulunması, ilçede sevinçle karşılandı.

(YU-YU-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title