Haberler

Balıkesir: Balıkesir'deki Trafik Kazası

Balıkesir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında 1'i Öğrenci 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 2'si Öğrenci 1'i Öğretmen Toplam 5 Kişi İse Yaralandı. Ölen Öğrencinin Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü Şaban Altınsuyu'nun Oğlu Olduğu Öğrenildi.

Balıkesir'de meydana gelen trafik kazasında 1'i öğrenci 2 kişi hayatını kaybetti, 2'si öğrenci 1'i öğretmen toplam 5 kişi ise yaralandı. Ölen öğrencinin Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü Şaban Altınsuyu'nun oğlu olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde gerçekleşen kazaya yoğun sis ve aşırı hız sebep oldu. Halil Samsa'nın (43) kullandığı 10 EA 418 plakalı belediyeye ait kamyon, Balıkesir-Kepsut Karayolu'nun 13. kilometresindeki Belediye Asfalt Üretim Tesisleri'ne giriş yapacağı sırada karşı yönden gelen Ö.G. (22) kullandığı 10 F 5403 plakalı Passat marka özel otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Feci kazada, camdan dışarıya fırlayan kamyon şoförü ile otomobilde bulunan Sıraç Altınsuyu isimli 10 yaşındaki çocuk olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazada, otomobil sürücüsü Ö.G, öğretmen Simge Arcan ile öğrencileri Osman Özel ve Muhammed Zeyt Softa ve kamyonda bulunan belediye işçisi Alaattin Güneş yaralandı. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralılardan Simge Arcan ve Özcan Güden ile 2 öğrencinin hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi.

Kazadan şans eseri kurtulan Alaattin Güneş, "Hiçbir şeyi fark etmedim. Hava aşırı sisliydi. Bir anda otomobille çarpıştığımızı gördüm. Sonra yerden kaldırırlarken kendime geldim. Kamyon şoförü camdan öne fırlamış" dedi. Otomobilin, yaralı öğrencilerden Osman Özel'in babası işadamı Mustafa Özel'e ait olduğu, çocuğuyla birlikte öğretmenini kendi aracı ve özel şoförüyle Balıkesir'e gönderdiği öğrenildi.

SATRANÇ ŞAMPİYONASINA GELİYORLARDI

Kazadan sonra olay yerine giden Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, "Dursunbey'den satranç müsabakasına gelen öğrencileri taşıyan otomobil ile belediyeye ait kamyon çarpışmış. Bir öğrencimiz ile kamyon şoförü vefat etti. Cumhuriyet savcımız ve doktorlarımız otopsi yapıyorlar. Olay çok üzücü" dedi.

Kazaya karışan otomobildeki öğrencilerin Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilköğretim okulları arasında düzenlediği satranç turnuvası il birinciliği müsabakasında Dursunbey'i temsil edecekleri bildirildi. İlçelerindeki seçmelerde birinci olup Balıkesir'de il birinciliği için yarışmaya gitmek üzereyken yaşanan trafik kazası başta Milli Eğitim camiası olmak üzere duyanları üzüntüye boğdu. Kazada hayatını kaybeden Dursunbey Atatürk İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Sıraç Altınsuyu'nun Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görevli Şaban Altınsuyu'nun çocuğu olduğu öğrenildi. Kazanın ardından olay yerine sonra da hastaneye giden Sıraç Altınsuyu'nun ailesi sinir krizi geçirdi.

Balıkesir Devlet Hastanesi'nde öldüğünden habersiz çocuğunu görmek isteyen anne Nilgün Altınsuyu'yu eşi Şaban Altınsuyu ve yakınları teselliye çalışırken, çocuğunu soran annenin feryadı yürek dağladı. Kazayla ilgili başlatılan savcılık soruşturması sürüyor. Ölen öğrencinin yarın Dursunbey'de, kamyon şoförünün ise Balıkesir'de toprağa verilecekleri öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title