Haberler

Bakımsızlıktan Ölmek Üzere Olan Menbiç'li Aileye Devlet Sahip Çıktı

Ülkelerinde iç savaş nedeniyle tedavi olamayan ve bakımsızlıktan ölmek üzere olan aileye Araban Kaymakamlığı sahip çıktı.

Ülkelerinde iç savaş nedeniyle tedavi olamayan ve bakımsızlıktan ölmek üzere olan aileye Araban Kaymakamlığı sahip çıktı.

Böbrek yetmezliği hastalığı nedeniyle yaşam mücadelesi veren ve sağ bacağında da engelli olan baba Cuma Muhammed (36), eşi Zehra Halef (24) ile birlikte akciğer hastası olan bir yaşındaki oğlu Eye'yi alarak önce Gaziantep'e ardından Araban ilçesine geçti. Bir yaşındaki akciğer hastası oğlu Eye'yi daha güzel bir ortamda tedavi ettirebilme umudu ile gelen Suriyeli aileye sahip çıkan Araban Kaymakamı Emin Bağlı, Araban Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Murat Tilki ve Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behçet'e 'Ailenin barınma ihtiyacı dahil tüm ihtiyacı karşılansın' talimatı verdi. İlk olarak Suriyeli ailenin barınma ihtiyacını karşılayarak ilçe merkezindeki Mehmet Gökçek Mahallesi'nde bir eve yerleşmelerini sağladı. Ardından hastalıklar yüzünden yaşam mücadelesi veren Menbiç'li aileye yakacak, gıda, kıyafet ve nakdi yardım yapıldı. Ayrıca Araban Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nce de Sosyo Ekonomik Destek Kapsamında Nakdi yardım yapılarak aileye sahip çıkıldı. Kaymakamlığa bağlı sosyal hizmetler ve sosyal yardımlaşma müdürlükleri çalışanları da Menbiç'li aileye ayrıca gıda, kıyafet ve bir yaşındaki akciğer hastası Eye'ye beşik ve ana kucağı ile değişik yardımlarda bulundu.

Türkçe bilen Menbiç'li baba Cuma Muhammed, yapılan yardımlar için, "Ülkemizdeki devam eden iç savaş nedeniyle tedavi olamadığımız için Halep'in Menbiç ilçesinden kaçarak, büyük umutlarla Türkiye'ye geldik. Benim her iki böbreğimde böbrek yetmezliği var ve sağ bacağında engelli olduğum için çalışamıyorum. Bir yaşındaki oğlu Eye'nin de akciğer hastalığı yüzünden solunum cihazına bağlı olduğu için her ikimizde ölümcül hastalıklarımızla yaşam mücadelesi veriyoruz, Çalışıp ailemi geçindirecek parayı kazanamıyorum. Önceki gün ailemle birlikte geldiğim ilçenin cadde ve sokaklarında her iki böbreklerimin yetmezliği ve akciğer hastalığı yüzünden solunum cihazına bağlı bir yaşındaki oğlum ile birlikte yaşam mücadelesi verirken, ben oğlum ve eşimle birlikte dondurucu soğuklarda korunmak için kiralık ev aradığımızı ve paramızın da olmadığını öğrenen Araban Kaymakamı Emin Bağlı, bana oğluma ve eşime sahip çıktı. Bize barınmamız için ilk olarak bir eve yerleştirdi. Yakacak, gıda, kıyafet ve para yardımında bulunarak aileme sıcak bir yuvaya kavuşturarak barınmamızı sağlayıp karnımızı doyurdu. Başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya Sayan ile Araban Kaymakamı Emin Bağlı'dan Allah razı olsun diye dua etti" dedi.

Öte yandan aynı ailenin geçen yıl akciğer hastalığı yüzünden bakımsızlık ve gerekli tedavisi yapılamadığı için bir çocuklarının da hayatını kaybettiği öğrenildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Gaziantep Araban Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title