Haberler

Bakanlık, 'Makul Şüphe' isimli kitabı muzır yayın ilan etti

Güncelleme:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, incelemeye aldığı 'Makul Şüphe' isimli kitabında yer alan çarpık ilişkilerin Türk toplum yapısına uygun olmadığı ve içinde edebe aykırı ifadelerin bulunduğu gerekçesiyle, 18 yaşından küçüklerin gelişimlerini olumsuz etkileyeceği için muzır yayın ilan etti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında orijinal adı 'Reasonable Doubt' olan ve Whitney Gracia Williams tarafından yazılan, 2020 yılında ilk baskısı yapılan 'Makul Şüphe' isimli kitap hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulunca değerlendirilme yapılması istenildi.

KARAR RESMİ GAZETE'DE

Kurul tarafından kitap ile ilgili yapılan incelemede, kitabın tamamında edebe aykırı yakışıksız ifadeler olduğu, Türk toplumunun aile yapısına uygun olmayan çarpık ilişkilerin anlatıldığı ifadeler bulunduğu görüldü. Buna göre 'Makul Şüphe' kitabının 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna karar verildi. Kurulun kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

20 KİTAP HAKKINDA KARAR

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından bugüne kadar 14 bin 13 süreli yayın ile 27 kitap değerlendirildi, 20 kitap hakkında küçükler için zararlı olduğu yönünde karar verildi. Ayrıca müstehcenlik suçu ile ilgili 5 bin 58 adet adli bilirkişi raporu hazırlanarak, adli makamlara gönderildi.

MUZIR YAYIN NEDİR?

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından incelenen yayınlar gerek görüldüğü takdirde muzır yayın ilan edilebiliyor. Bu yayınların çocuklar için zararlı ve sağlığı bozabilecek etkileri olduğu ifade edilmiş oluyor. Kurul şimdiye kadar 12 bin 790 yayın ve 26 kitabı inceleyerek 19 kitabın küçükler için zararlı olabileceğine karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500

Yorumlar (1)

Kitapçı:

Makul şüphe adlı kitap tamam da, ekrandaki benzer içerikli onlarca dizi ne olacak? Kimin eli kimin cebinde olduğu belli olmayan diziler ??

16
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title