Haberler

Bakan Unakıtan Adana'da

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Memura Zam Müjdesi Var mı?" Şeklindeki Bir Soruya "Memura Müjde Var. Maaşlarını Bayram Nedeniyle Erken Ödüyoruz" Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Memura zam müjdesi var mı?" şeklindeki bir soruya "Memura müjde var. Maaşlarını bayram nedeniyle erken ödüyoruz" dedi.

Bir dizi ziyarette bulunmak ve toplantılara katılmak üzere bugün akşam Türk Hava Yolları'na ait TK 484 sayılı Ankara-Adana uçağıyla saat 20.30 sıralarında Şakirpaşa Havalimanı'na inen Bakan Kemal Unakıtan'ı Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İzzet Cural, AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Attaroğlu, Akçatekir Belediye Başkanı Derviş Oruç ile il genel meclisi üyeleri ve bürokratlar karşıladı. Havalimanı çıkışında gazetecilerin sorularını

yanıtlayan Bakan Unakıtan, memur zammı ile ilgili görüşmelerin tıkanmasına rağmen yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi memurlara bir zam müjdesi verilip verilmeyeceği şeklindeki soruya, "Var, var. Memurların maaşlarını bayram nedeniyle erken ödüyoruz. Memura maaş zammı hükümetin politikasıdır'' diye konuştu. Unakıtan, yeni dönem bütçe çalışmasıyla ilgili bir soruyu da, ''Ankara'dan bütçe çalışmasından geliyoruz, iyi bir bütçe olacak'' diye karşılık verdi.

Unakıtan, daha sonra Seyhan Nehri kenarındaki Adana Büyükşehir Belediyesi Kürek İhtisas Kulübü'ne geçerek burada bir süre dinlendi. Bakan Unakıtan, Kürek İhtisas Kulübü'nü ziyaretinde elinde bir raporla yanına yaklaşan Akçatekir Belde Belediye Başkanı Derviş Oruç'u dinlerken, yaylalık arazilerin yeni çıkan kanunla değerinin yarısının ödenmesi halinde vatandaşlara satılacağını belirterek, "Akçatekir'de 6 bin dava dosyası var. Davalı arazilerin toplam değeri de 3 trilyon lira. Vatandaş parasını ödesin,

arsasına alsın. Almazlar, biz satarsak 300 trilyon liraya satarız" ifadelerini kullandı. Başkan Oruç da, elde edilecek gelirden belediyeye de pay verilmesi konusunda Bakan Unakıtan'dan söz istedi.

Sohbet sırasında bir il genel meclisi üyesinin, Adana Hipdromu'nun 27 trilyon yatırım yapılacak olması nedeniyle Türkiye Jokey Kulübü'ne (TJK) 10 yıllığına sembolik bir ücretle kiralanması yolunda karar aldıklarını belirtmesi üzerine, "İyi etmişsiniz. Biz kira olayına taraf değildik" diyerek tepki gösterdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, tapu iptal davaları ve TEDAŞ'ın 44 trilyonu bulan ödeneğiyle ilgili Unakatın'dan destek istedi. Durak, Unakıtan'a bol meyve ve tatlı ikramında bulunarak, "Size verilen boşa gitmez" diye espri yaptı.

Geceyi Adana HiltonSA'da geçirecek olan Unakıtan, yarın sabah Adana Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulunacak ve AK Parti Adana İl Danışma Kurulu'nun toplantısına katılacak.

(DF-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title