Haberler

Bakan Faruk Çelik Zonguldak'ta

İncelemelerde Bulunmak Üzere Zonguldak'a Gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Güvenlik Reformu ile İlgili Yasa Tasarısının Yıl Sonunda, Sendikalar ile Yeni Bir Yasa Tasarısının 2008 Yılı Başında, İstihdam ve İşsizlik Konusundaki Yasa Tasarısının İse 1 Ay İçerisinde Meclise Sunulacağını İfade Etti.

İncelemelerde bulunmak üzere Zonguldak'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu güvenlik reformu ile ilgili yasa tasarısının yıl sonunda, sendikalar ile yeni bir yasa tasarısının 2008 yılı başında, istihdam ve işsizlik konusundaki yasa tasarısının ise 1 ay içerisinde meclise sunulacağını ifade etti.

Bakan Çelik, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar'ı ziyaretinin ardından Amele Birliği'nin yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Amele Biriliği'nin 2007 yılı Danışma Kurulu toplantısına da katılan Çelik, yaptığı konuşmada, seçimin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen cumhurbaşkanlığı seçimi, referandum gibi konular nedeniyle ancak Anadolu'ya çıkmaya başlayabildiklerini kaydetti. Bakanlığı ile ilgili çok yoğun gündemin ve yasa tasarısı

çalışmalarının ileri süreçte kendilerini beklediğini ifade eden Bakan Çelik, sosyal güvenlik reformunu yıl sonu itibarı ile meclisten geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Hazırlanan Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili yasa tasarısında sivil toplum örgütlerinin de görüşlerini aldıklarını ifade eden Bakan Çelik, "Sosyal Güvenlik reformu, 70 milyonu ilgilendiren bir reform. Bu yıl sonuna itibariyle TBMM'den geçireceğiz. Sivil toplum örgütleri ile bir araya geldik, tartışmalar başladı. Her kesimin

katkısını alıp, kısa süre içerisinde hamurunu yoğurup, şekil vermeye çalışacağız. Yasalaşması için, elden gelen gayreti gösterme çabası içerisindeyiz" dedi.

Sendikalarla ilgili yasal düzenlemelerin de sürdüğünü vurgulayan Bakan Çelik, "Sendikalarla ilgili yasal düzenlemeler var. Bunların altyapısıyla ilgili çok ciddi bir çalışma tamamlandı. Önümüzdeki süreçte 2008 yılının başı ile birlikte 28821-22 sayılı yasaları, yeni düzenlemeleriyle birlikte TBBM'nin huzuruna getiriyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin en önemli sorunu olan işsizlik ve istihdam gibi sorunlar konusunda yoğun çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Çelik, 1 ay içerisinde bir istihdam paketini TBMM'ye sevk edeceklerini kaydetti. İşsize iş bulmanın yanı sıra diğer çalışanların haklarını korumak gibi görevlerinin de bulunduğuna değinen Bakan Çelik, "İstihdamın üzerindeki yükleri kaldırma ve işsize iş, aşsıza aş bulma konusunda önemli bir sorunu çözecek paket üzerinde yoğun çalışmamız var. 1 ay içerisinde bu istihdam paketini TBMM'ye

sevk etmiş olacağız. Bir taraftan işsize iş bulmak için çalışma yürütürken, diğer taraftan çalışanın haklarını koruma, iş güvenliğini ve iş sağlığını görme ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. İşsize iş bulmak için çalışacaksınız. Çalışan vatandaşımızın hangi şartlarda çalıştığını görmek, değerlendirmek, tespit etme ve eksikler varsa onları giderme zorunluluğumuz vardır" dedi.

Çelik, konuşmasının ardından Amele Birliği Danışma Kurulu toplantısından ayrılarak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer'i makamında ziyaret etti.

(SD-AK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title