Haberler

Bahçeli Erdoğan'ı Terörden Sorumlu Tuttu

MHP Lideri Terör Olaylarından Erdoğan'ın Sorumlu Olduğunu Savundu 'İstersen Türkiye'de Bir Yere Saklan. İstersen Okyanus Ötesine Kaç. Seni Alıp Buraya Getireceğim, Hesap Soracağım' Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşanan terör olaylarından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sorumlu olduğunu savunarak "Kaçışın yok, istersen Türkiye'de bir yere saklan, istersen okyanus ötesine kaç, nereye gidersen git seni alıp buraya getireceğim, hesap soracağım" dedi.

MHP, 22 Temmuz seçimleri öncesi, düzenleyeceği mitinglere Adana'da start verdi. Sağanak yağış nedeniyle miting 1.5 saat geçiklemedi başladı. MHP lideri Bahçeli konuşmasında son günlerdeki terör saldırılarına değinerek Başbakan Erdoğan'ı sert dille eleştirdi. Coşkulu bir kalabalığa seslenen Bahçeli, 22 Temmuz seçimlerinin hoşgörüyle tamamlanmasını diledi. Seçimlere katılan diğer siyasi partiler ve milletvekili adaylarına da başarı dileyen Bahçeli, "Bu anlayış da bir tek Milliyetçi Hareket'te vardır" dedi.

Bahçeli, 4 yıl 6 ay 20 gün sonra Türkiye'nin seçime gideceğini belirterek "4.5 yılı aşan kara bir dönem kapanıyor. Türkiye sırtındaki kamburu atmak için gün sayıyor" şeklinde konuştu. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çukurovalıların da "perişan" olduğunu savunan Bahçeli, "Az kaldı. 43 gün sonra sandık önümüze geliyor. Sandıkta hesabı sormak için sabredin. 22 Temmuz AKP'den kurtuluşumuz olacaktır" dedi.

BARAJ PATLADI

Bahçeli, MHP'nin barajı geçemeyeceğine dair iddialara da "Baraj lafları edenlere sözüm olsun. Seyhan barajı patladı. Türkiye'yi sel kaplıyor" şeklinde yanıt verdi. AKP'nin 4.5 yılda tahrip etmediği hiç bir milli varlığın olmadığını savunan Bahçeli "Tehlike, Türk milletin bekasıyla ilişkilidir. Tehlike her yandadır. Tehlike Kıbrıs'ta, tehlike Kerkük'te, sokaklarda, okullarda. Tehlike milli değerlere kadar dayanmıştır. Bu böyle gitmez. Bu adanın da Türkiye'nin de kaderi olamaz. Çare var. Ve çok yakında. Yalnız değilsiniz. Tek başına MHP var. Yoksulluğa, yolsuzluğa karşı tek başına MHP. İhanete ve bölünmeye karşı MHP. Tercihiniz sınırlı. Ya ötekiler ya MHP" dedi.

Bahçeli, Türkiye'nin önündeki en büyük sorunun bölücülük ve terör olduğunu belirterek "Her gün, bir vatan evladı şahadete uğramaktadır. Daha dün 4 kişi şehit oldu. Önceki gün ise 7 Mehmetçik şehit oldu" şeklinde konuştu. Şehit olan askerlerin tek tek isimlerini okuyan Bahçeli, "İntikamları mutlaka alınacaktır. Dökülen kan yerde kalmayacaktır" diye konuştu. AKP'yi "gayri milli iktidar" olarak nitelendiren Bahçeli şunları söyledi:

BECEREMİYORSAN İSTİFA ET

"Tezgah altı ilişkilerle kirlettiğiniz siyasetin, bölücüye verdiğiniz cesaretin ve aziz şehitlerin hesabını vereceksiniz. Bunun hesabını biz soracağız. Sormazsak namerdiz. Başbakan, bilesin ki bu yiğitler sana göre kelle olabilir. Ama bizim şahadet mertebesine ermişlerdir. Sana göre yan gelip yatıyor olabilirler. Bize göre şahadet şerbetini içmişlerdir. Ülkenin güvenliğinden ve esenliğinden sen sorumlusun. İncinen canın, dökülen kanın sorumlusu sensin. Akan kanın durdurulmasında da sen sorumlusun. Yalnızca talan ve yağmadan sorumlu değilsin. Kefil olman gereken El Kadı değildir. Senin şahadetlerden kefaletin var. Kaçma, terörle mücadele senin görevindir. Korkma, ürkme, ordumuza izin ver. Yapamıyorsan derhal çekil. Beceremiyorsan istifa et."

AŞİRET BOZUNTULARINA KARDEŞİM DEDİN

Başbakan Erdoğan'a "teröristin sırtını sıvazlamak ve eşkiyayı masaya davet etmekle" suçlayan Bahçeli, "Türklüğü sorguladın. Bayrağa sahip çıkanları şovenlikle suçladın. Polisin, askerin elini kolunu bağladın. Aşiret bozuntularına kardeşim dedin. Aşiret reisleriyle görüşmek için can atıyorsun. Oturduğun yerde vahşeti izliyorsun. Her şey ortada, hangi hesabın peşindesin. Verilmiş bir sözün mü var? Kimden kaçıyorsun. Mehmetçik'e yetki ver" diye seslendi.

OKYANUS ÖTESİNE KAÇSAN DA HESAP SORACAĞIM

Başbakan Erdoğan'ı teröre destek olmakla suçlayan MHP Lideri "Terörü azdırdın kaçışın yok. Bunun sorumlusu sensin, bunun hesabını vereceksin. İstersen Türkiye'de bir yere saklan istersen okyanus ötesine kaç. Nereye gidersen git seni alıp buraya getireceğiz hesap soracağım" dedi.

MECLİS MUHALEFETİ DE ELEŞTİRİLERDEN NASİBİNİ ALDI

Muhalefete de yüklenen Bahçeli, muhalefetin, AKP'nin çıkardığı tüm yasalara cumhurbaşkanlığı seçim sürecine kadar destek olduğunu savunarak şunları belirtti:

"İşleri güçleri germek olan bu mihrakların, tahterevalli siyaseti ile aldatacak kimseleri kalmamıştır. Bunlar kutuplaşma ve cepheleşmeyle oy peşindeler. Oy pusulası 2 metre de olsa Türk milleti MHP'yi bulacak ve MHP'ye oy verecektir."

Partililerden ev ev dolaşarak MHP'yi anlatmalarını isteyen Bahçeli, medyayı da eleştirdi. MHP'nin bazı medya kuruluşları tarafından baraj altında gösterilmesine tepki gösteren Bahçeli, "Medya ne derse desin. Bizim anketlerimiz güler yüzlü sizlersiniz. Bizim anketlerimiz alanlara sığmayan sizlersiniz. 60'ıncı hükümet Milliyetçi Hareket olacak Ne Mutlu Türküm diyene Allah'ınıza kurban olayım" diye sözlerini bitirdi.

MHP'YE SÜRPRİZ İSİM

Bahçeli bazı MHP adaylarını da kürsüden tanıttı. Bahçeli, MHP Adana 2. sıra adayı Ali Halaman'ın YSK tarafından veto edilmesi üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığından emekli Tuğgeneral Kürşat Atılgan'ın aday gösterildiğini açıkladı.

NOTLAR

-Bahçeli'nin seçim çalışmasının ilk mitinginin yapıldığı Adana'ya sabah saatlerinden itibaren aralıklarla yağmur yağmaya başladı. Yağmurun dinmesinin ardından coşkulu kalabalık Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu. Miting 1.5 saat gecikmeli başladı.

-MHP'nin "Tek başına iktidar" sloganıyla başlattığı miting alanına, MHP bayrakları ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının olduğu pankartlar asıldı.

-Alana, "Rüzgar ektiniz fırtına biçeceksiniz, 22 Temmuz'da gideceksiniz", "ABD rüzgarıyla geldiniz Çukurova fırtınasıyla gideceksiniz", "Sayın genel başkanım, pamuk kozasında, portakal çiçeğinde, mısır koçanında, buğday başağında sizi bekliyor" yazılı pankartlar asıldı.

-Başta Mersin, Gaziantep ve Tarsus olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi de miting alanında toplandı. "Devletin Başına Devlet Gelecek" sloganlarının atıldığı mitingde MHP lideri Devlet Bahçeli alana girdiğinde üzerinde Türk bayrağı bulunan yüzlerce balon uçuruldu.

-Kürsüden "sadece parti ve Türk bayrağı açılsın" uyarısı yapıldı.

-Mitingin ardından MHP'liler çok sayıda araçla konvoy oluşturarak kenti turladı.

(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title