Haberler

Aydın: "kuşadası Tarımsal Kalkınma Planı" Kitap Oluyor

Narenciye, şeftali, arıcılık ve zeytincilikle beraber balıkçılık alanında da son derece verimli imkanlara sahip olan Kuşadası'nda ilk kez hazırlanan tarımsal kalkınma çalışması meyvelerini vermeye başladı. 12 Mayıs'ta gerçekleştirilen Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısıyla kamuoyuna açıklanan "Kuşadası Tarımsal Kalkınma Planı" İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan kitap haline getiriliyor.

Kuşadası İlçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen, toplantıda özellikle önder çiftçilere tanıtılan ve 120 sayfadan oluşan plana son şeklinin verildiğini kaydederek, sponsor bulunmasının ardından Haziran ayı içerisinde basılacağını söyledi. Kuşadası Tarımsal Kalkınma Planı'nda yaklaşık 54 yeni proje ve uygulama önerisi teklif edildiğini belirten Göçmen, ilk etapta köylerde ve tarım arazilerindeki sulama suyu sorununun çözümü ve sulama göletleri oluşturulması için Köye Yönelik Hizmet Birimi'ne yazılı olarak başvurduklarını vurgulayarak, Kirazlı Köyü Sulama Kooperatifi ve Çınar Köyü Muhtarlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında hazırlanan Damla Sulama Tesisi Projeleri'nin de bakanlığa sunulacağını kaydetti.

İlçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen, Tarımsal Kalkınma Projesi kapsamında Kuşadası ve Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin "Bal Paketleme Tesisi" kurmak için çalışmalara başladığını belirterek, Şeftali ve Narenciye pazarlamasında kolaylık sağlamak amacıyla Davutlar Beldesi'nde Meyve Üreticileri Birliği kuracaklarını ve bu birliğin de "Şeftali ve narenciye tasnifleme, paketleme ve soğutma tesisi" inşa edeceğini açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title