Haberler

Aydın: Aydın'daki 'mühürleme' Olayı

Aydın Belediyesi'nin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) merkez kampüsü içerisindeki bazı idari binaları ve derslikleri mühürlemesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bülent Tezcan ve Belediye Başkanı İlhami Ortekin arasında yaşanan tartışmalar sürüyor.

Aydın Belediyesi'nin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) merkez kampüsü içerisindeki bazı idari binaları ve derslikleri mühürlemesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bülent Tezcan ve Belediye Başkanı İlhami Ortekin arasında yaşanan tartışmalar sürüyor.

Mühürleme olayıyla ilgili CHP'den yapılan açıklamanın ardından dün basın toplantısı düzenleyen Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, CHP Aydın İl Başkanı Bülent Tezcan hakkında tazminat davası açacağını açıklamıştı. Bunun üzerine bugün Aydın Belediye Meclisi'nin bazı CHP'li üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Tezcan, Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in eleştirilerine cevap verdi. Başkan Ortekin'in 'Üniversite bugüne kadar ruhsat almak için bize müracaat etmedi' sözlerini elindeki belgelerle çürüttüğünü söyleyen Tezcan, "Eskiden belediye başkanlarına şehrülemin denirmiş, yani kendisine şehir emanet edilen emin kişi demek. Fakat belediye başkanımıza nasıl güvenelim de şehrimizi emanet edelim. Belediye başkanı üniversitenin bugüne kadar kendilerine ruhsat için müracaatta bulunmadığını söylüyordu. Fakat ele geçirdiğimiz belgelerde üniversitenin belediyeye 23 Mart 2005 tarihinde ruhsat için yazılı belge sunduğu anlaşılıyor. Ayrıca ADÜ ile belediye arasında 31 Aralık 2004 tarihinde yapılan bir antlaşmaya göre, belediye üniversitenin ruhsat işlemlerini çözecek, üniversitede bunun karşılığında belediyeye 150 bin YTL para ödeyecek. Bu anlaşmanın altında hem Rektör Mustafa Gürelin hem de Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in imzası bulunuyor. Üniversitenin bu parayı da yatırmış olması lazım ki bu anlaşmadan bir süre sonra belediyeye ruhsat işlemlerini çözmeye davet eden bir yazısı var. Bu yazı hem belediyede hem de üniversitede mevcut. Bütün bunlara rağmen belediye başkanının üniversitenin kendilerine ruhsat için gelmediğini söylemesi akılları karıştırıyor. Bu açıklamalarıyla belediye başkanı, halkı dili sürçmeden aldatmaya devam ediyor" dedi.

Bu arada, 'mühürleme' olayının üzerinden yaklaşık 2 hafta geçmesine rağmen üniversiteden hala açıklama yapılmadı. Belediye Başkanı İlhami Ortekin, daha önce yaptığı açıklamalarda merkez kampüsteki binaların bulunduğu yerlerin imara açık olmadığını ve tarla vasfında olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title