Haberler

Ayasofya'da kılınan namaz Miçotakis'i çıldırttı! Türkiye'ye yönelik küstah sözler sarf etti

Güncelleme:

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bugün cuma namazıyla ibadete açılan Ayasofya üzerinde Türkiye'ye yönelik küstah sözler sarf etti. Türkiye'yi "baş belası" olarak nitelendiren Miçotakis, "Bugün İstanbul'da gerçekleşen şey güç değil, zayıflık göstergesidir" iddiasında bulundu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkede 24 Temmuz 2019 tarihinde, yedi yıllık askeri cuntanın çöküşünün ve demokratik yönetime dönüşün 46. yıl dönümü programında konuştu.

Reuters'ın haberine göre, 86 yıl sonra ilk kez kılınan cuma namazıyla birlikte bugün resmen ibadete açılan Ayasofya'ya ilişkin de değerlendirmelerde bulanan Miçotakis, "Bugün İstanbul'da gerçekleşen şey güç değil, zayıflık göstergesidir" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK KÜSTAH İFADELER SARF ETTİ

Türkiye'ye yönelik küstah ifadeler kullanarak "baş belası" olarak nitelendiren Miçotakis, Ayasofya'nın camiye çevrilmesini de "21. yüzyıl uygarlığına hakaret" olarak adlandırdı.

Ayasofya'nın ibadete açılmasını tepkiyle karşılayan Yunanistan'da bugün kiliselerde çanlar çalındı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Yunanistan Türkiye Haberler

500

Yorumlar (91)

ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

İSTEDİĞİNİZ KADAR KIZIN BAĞIRIN ÇAĞIRIN AMA ADAMIN HAKLI OLDUĞUNU DEĞİŞTİREMEZSENİZ. KİLİSENİN YADA MÜZENİN CAMİYE ÇEVRİLMEİYLE ÖVÜNMEK EZİKLİKDİR.

7
54
yanıtYanıtla
Cakar:

Yapma ya...ne diyorsun?

yanıt3
yanıt1
EZİK KIZ ASLIYA:

DEDELERİN SENİ BURADA UNUTMUŞ GALİBA. . MÜGE ANLIYA ÇIKSANA DEDEM NİKOYU ARIYORUM DİYE . .

yanıt41
yanıt1
Umut:

Biz bizim olanı camiye cevirdik madem eziklik ve basitlikse karin ağrısımı varda böyle boş konusuyorsun

yanıt11
yanıt1
abdabd:

azıcık oku oku. . ezik ezik yorum yapma. önce öğren avrupadaki camilerin durumunu. .

yanıt12
yanıt0
Yan yan yunan:

Evet haklısın adam haklı 400 yıl cami olarak kullanılan bir yeri senin ve senin gibiler müzeye çevirerek cami yerine kiliseyi tercih eden bir zihniyeti alkışlıyorum ahirette miçotakisle saf tutarsınız kilisede adamın ataları giderken güzel tohum bırakmışlar tebrik etmek lazım. . .

yanıt8
yanıt0
bilgekaan06:

Peki 570 sene önce kaybedilmiş Ayasofya camiye çevrildi diye milli yas ilan edip, bayrağı yarıya indirmeler, ağlaşmalar eziklik değil midir? Yeni mi akıllarına gelmiş de zırlıyorlar.

yanıt8
yanıt0
Sedat:

Aslı sendeki beyin bitteki beyinden daha küçük bunu bilesin.

yanıt4
yanıt1
Alina:

Biri önünden kemiğini almış bunun uluduguna göre

37
1
yanıtYanıtla
Tolga46:

Kudur it soyu

34
4
yanıtYanıtla
Tüm 91 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title