Haberler

Avustralya'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Melbourne

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü, Avustralya'nın Melbourne kentinde törenlerle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü, Avustralya'nın Melbourne kentinde törenlerle kutlandı.

Kentte kutlamalar için ilk tören, Melbourne Federasyon Meydanı'nda yapıldı.

Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, konsoloslar Ersel Özdemir, Sinan Yeşildağ ve vatandaşların katıldığı törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde meydandaki göndere 8 Türk bayrağı çekildi.

Törende konuşan Küçüksakallı, cumhuriyetin aydınlık, medeniyet, kalkınma ve refah demek olduğunu hatırlattı.

Küçüksakallı, Türkiye Cumhuriyeti'nin, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu hedefler ve 100'üncü yıl hedefleri doğrultusunda millete ve çevresinde ondan umut bekleyenlere ilham kaynağı olmaya devam edeceğini söyledi.

Cumhuriyet'in, kurulduğu günden bu yana atlattığı badirelerin yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimden de güçlenerek çıktığını vurgulayan Küçüksakallı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye, 16 Temmuz sabahı, öncesine göre çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. 100'üncü yıl hedeflerine varmak için gayretle hep beraber çalışıyoruz. Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun." dedi.

Daha sonra Türk ve Avustralya bayrakları ile yürüyüşe geçen grup, ikinci tören için Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı önüne ulaştı. Kentteki kutlamalar, anıtın önünde programın gerçekleştirilmesi ve katılımcılara ikramlarda bulunulmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Avustralya Yeşildağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title