Haberler

Asansör Kazası Kurbanı Ferdi ve Tahir Kara Kardeşler, Gümüşhane'de Toprağa Verildi

– İSTANBUL Mecideköy'deki Torun Center rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçiden 19 yaşındaki Ferdi Kara ile ağabeyi 25 yaşındaki Tahir Kara, memleketleri Gümüşhane'nin Şiran ilçesi Yeşilbük Beldesi Konaklı Mahallesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kara kardeşler için Konaklı Camii'nde dua ardından cenazeler mahalle mezarlığına getirildi. Burada kılınan cenaze namazına Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, protokol üyeleri ve köylüler katıldı. Cenazeler kılınan namaz ardından aynı yerde yan yana defnedildi. Cenaze namazı sırasında Vali Yavuz ve Milletvekili Aydın, baba Mithat Kara'yı teselli etti. Aile üyelerinden fenalık geçirenler ambulansta tedavi altına alındı.

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Ferdi ve Tahir Kara, mahalle mezarlığında yan yana toprağa verildi. Kara kardeşlerin en küçüğü Gökhan Kara, ağabeylerinin mezarlarının başına dikilen ve isimlerinin yazılı olduğu tahtaları öperken, diğer kardeş Murat Kara' yı ise arkadaşları teselli etmeye çalıştı.  Cenazeler toprağa verildikten sonra mezarlığa gelen anne Arzu Kara ise çocuklarının mezarlarına toprak attı, su döktü. Gözyaşlarına boğulan anne Arzu Kara ve diğer aile üyelerini yakınları teselli etti.

BAŞBAKAN'DAN TELEFON

Gazetecilere açıklama yapan ve çocuklarının şehit olduğunu söyleye Mithat Kara, "Dostlar sağ olsun. 4 oğlum daha var, Allah'a feda olsun. Sayın Başbakanım acılarımı dindirdi. Herkes destek oldu, acılarımı azalttılar. Çalışmaya devam edeceğim. Çocuklarıma, aileme bakmam lazım. Ayakta, dik durmam gerekiyor. Ölenlere örnek oldum, kalanlara da örnek olmam lazım" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da acılı babayı arayarak başsağlığı dilediği ve her türlü desteği vereceklerini söylediği belirtildi. - Şhane

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı
title