Haberler

Artvin: Hopa'ya Yeni Adalet Sarayı

Artvin'in Hopa İlçesi'nde, yeni Adalet Sarayı'nın temeli atıldı.

Artvin'in Hopa İlçesi'nde, yeni Adalet Sarayı'nın temeli atıldı.

Yıllardan beri Kaymakamlık binası içerisinde hizmet veren Adliye'nin yeni binasının temel atma törenine Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Yargıtay üyeleri Hakkı Manav, Nihat Ömeroğlu ile İsmail Hakkı Cirit, Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akyol, Hopa Kaymakamı Şahin Arslan, Arhavi Kaymakamı Ali Akça'ın yanı sıra Hopa ve Arhavi Adliyesi çalışanlarıyla kurum amirleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, Hopa'nın sınır ilçesi olması nedeniyle temsil açısından nitelikli bir Adalet Sarayı'na ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Hopa Kaymakamı Şahin Arslan'ın da gayretleriyle Tarım Bakanlığı'na ait olan bu arazinin Bakanlığımıza tahsisi gerçekleştirilmiş olup, Sayın Bakanımız Cemil Çiçek ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sayın Cengiz Erdoğan'ın değerli katkılarıyla ihtiyaç duyulan ve yapımı arzulanan Adalet Sarayı inşaatı nihayet temel atma aşamasına gelmiştir. Bakanlığımız Teknik İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 1.5 milyon YTL ihalesi gerçekleştirildi. 1 yılda tamamlanması planlanan ve 700 metrekarelik bir arsa üzerine kurulacak olan bina 4 kat olup, modern Türk mimarisiyle geleneksel Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini bir arada barındıracak şekilde projelendirilmiştir."

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu ise, "'Adalet mülkün temelidir' sözündeki 'mülk' kelimesiyle bildiğimiz mülk mü kastediliyor diye uzun zaman düşünmüşümdür. Sonra işin erbabı dedi ki, buradaki mülk, melik ile akraba bir kelimedir ve devlet demektir. Şimdi Hopa'da devletin temelinin işleyişini sağlayacak bir binanın temelini atıyoruz. İçerisinde adaletin her daim süratli işlemesi temennisiyle hayırlı uğurlu olsun" dedi. Daha sonra Artvin Valisi Aydoğdu, Yargıtay üyeleri Hakkı Manav, Nihat Ömeroğlu ve İsmail Hakkı Cirit, inşaat sahasına ilk harcı koydu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title