Haberler

Artemis Tapınağı'nın Yeniden Yapılması İçin Çalışma

Dünyanın 7 Harikası Arasında Gösterilen Artemis Tapınağı'nın Aslına Uygun Olarak Yeniden Yapılması İçin Çalışma Başlatıldı.

Dünyanın 7 harikası arasında gösterilen Artemis Tapınağı'nın aslına uygun olarak yeniden yapılması için çalışma başlatıldı.

Selçuk Artemis Kültür ve Sanat Vakfı tarafından hazırlanan projenin sunumu amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı salonunda bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya; İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Artemis Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Atılay İleri, Proje ve Planlama sorumlusu Mimar Jean Pierre Bohraus ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Atılay İleri, toplantıda yaptığı konuşmada, 7 harika arasından şu anda sadece Mısır'daki Giza Piramidi'nin ayakta olduğunu belirterek, buna rağmen bu yapılara olan hayranlığın devam ettiğini belirtti.

Artemis Tapınağı'nın yeniden yapılabilmesi için temel çalışmaların tamamlandığını kaydeden İleri, ''Bin 200 saatlik uzun ve yoğun bir çalışmadan sonra projemiz hazırlandı'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title