Haberler

Armstrong İsim Verdi

Uzun yıllar doping yaptığı iddialarını reddettikten sonra geçen sene yasaklı madde kullandığını itiraf eden Lance Armstrong, kendisine yardımcı olan insanların isimlerini verdi.

Simpson'a 18 ay ceza

Ocak 2013'te ünlü talk show sunucusu Oprah Winfrey'in programına katılan ve burada doping yaptığını itiraf eden Armstrong detaylara girmekten kaçınmıştı. 1999-2001 yıllarında haksız kazandığı ödüller karşılığında verilen 3 milyon dolar'lık cezadan, kendisine yardım eden isimleri açıklaması karşılığında kurtulma teklifini kabul eden ABD'li eski bisikletçi, 12 Kasım'da yeminli bir ifade vermişti.

Bu yeminli ifadede geçen isimler, Armstrong'un eski takım arkadaşlarından Floyd Landis'in davasında da delil olarak kullanıldı.

Belgelere ulaşan USA Today'in haberine göre, Armstrong yasaklı maddeleri antrenör Pepi Marti ile birlikte doktorlar Pedro Celaya, Luis Garcia del Moral ve Michele Ferrari'den temin ettiğini söylerken; bu maddelerin masör Emma O'Reilly, mekaniker Julien de Vriese ve daha önce "Motoman" (motosikletli kurye) şeklinde tanımlanan Philippe Maire tarafından eline ulaştırıldığını belirtti. Armstrong, uzun yıllar US Postal ve Discovery Channel takımının sportif direktörlüğünü yapan Johan Bruyneel'in de Amerikan Anti Doping Ajansı tarafından "Tarihin en sofistike ve profesyonel doping programı" şeklinde tanımladığı programa dahil olduğunu dile getirdi.

Armstrong'un yeminli ifadesinde ismi geçenlerden Ferrari ve del Moral davalara karşı gelmezken, dosyayı tahkime taşıyan Bruyneel, Celaya ve Marti üçlüsü Aralık'ta Londra'da görülen dosyanın sonucunu bekliyor.

1999 ve 2005 yılları arasında üst üste yedi kez Fransa Bisiklet Turu'nu kazanırken doping yaptığını kabul ettikten sonra başarıları elinden alınan Armstrong, Winfrey'e konuk olduğunda söylediği gibi ifadesinde de 2009'da gerçekleştirdiği geri dönüşte doping kullanmadığını tekrarladı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Lance Armstrong Oprah Winfrey Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title