Haberler

Aralarında Husumet Bulunan Aileler Barıştı

Şanlıurfa'da iki ay önce bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından iki aile arasında başlayan husumet, barış yemeğiyle sonlandırıldı

Yaklaşık iki ay önce bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından iki aile arasında başlayan husumete barış yemeğiyle son verildi.

Bozova ilçesine bağlı Taşlıdere köyündeki bir düğünde henüz kimin ateşlediği belli olmayan silahtan çıkan merminin isabet etmesi sonucu Ekrem Demir (23) hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Demir ve Kaya aileleri arasında yaklaşık iki ay önce başlayan husumet, Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Genel Başkanı Feridun Öncel ve aile büyüklerinin araya girmesiyle sonlandırıldı.

Barışmaya ikna edilen taraflar, kent merkezindeki Galip Kuşçuoğlu Camii Külliyesi'nde bir araya gelip, kucaklaşarak aralarındaki huzursuzluğu bitirdiklerini ilan etti.

Öncel, burada yaptığı konuşmada, bölgede bir husumetin daha son bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İnsanlara kin ve nefretin yakışmadığını vurgulayan Öncel, "Derneğimiz Şanlıurfa'daki bu husumetlerin sona erdirilmesi amacıyla kuruldu. Bir dava nedeniyle ölen çocuk ve aileler perişan oluyor. Aileler perişan olmasın, insanlar ölmesin diye biz bu derneği kurduk. İnşallah bundan sonra böyle üzücü olaylar meydana gelmez" dedi.

Konuşmanın ardından barışan aileler, yemek yedi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Güncel

Ekrem Demir Şanlıurfa Bozova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title