Haberler

Antalya İl Spor Merkezleri Açıldı

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, il spor merkezlerinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken, Atatürk Spor Merkezi'ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, çoçuklar ve gençleri zararlı ve kötü alışkanlıklardan korumak ve spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak amacıyla her yaz il spor merkezlerinin açılışını yaptıklarını söyledi.

İl spor merkezlerine geçen sen 25 branşta yaklaşık 11 bin sporcunun katıldığını ve bu sene başvuru sayısının ise 10 bin olduğunu belirten Tüzken, halen sporcu kayıtlarının devam ettiğini dile getirdi. Spor merkezlerinde çocukların spor yapmalarının yanında sevgi ve dostluğu da kazandığına işaret eden Tüzken, Antalya'da sporla tanışmamış çocuklara da ulaşmak istediklerini anlattı.

Sporun dostluk, arkadaşlık, kardeşlik ve sağlık olduğunu kaydeden Tüzken, "Antalya, turizm ve tarımının ardından sporun başkenti de olacaktır. Birçok branşın içinde olduğu sporcular yetiştirecek bir sporcu fabrikası kuracağız" dedi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise il genelinde okul sporlarında toplam 32 branşta müsabakaların yapıldığını söyledi.

Antalya'da lisanslı sporcu öğrenci sayısının 42 bin 927 oluduğunu ifade eden Gülay, "Çocuk oyunlarında lisanslı sporcu sayısı ise  53 bin 979'dur. Toplam lisanslı öğrenci sayısı 96 bin 906'dır. İl spor merkezlerine her sene 25 branşta 10 bin öğrencimiz katılmaktadır" diye konuştu.

Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu da görev yapacak antrenörlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, törende jimnastik, tekvando ve dans gösterileri yapıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Osman Nuri Gülay Tarkan Tüzken Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title