Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Savaş'ın 1.5 yaşından itibaren işitme kaybı olduğunu söyleyen Bilge Öztürk, şöyle konuştu."Savaş, Ankara'da yaşadığımız yıllarda Kavaklıdere İlköğretim Okulu'nu başarıyla bitirdi."

Foto: Mehmet Şahan ve dernek üyelerinin, Bilge Öztürk'e plaket verirken toplu fotoları

--- KUTU ---

Savaş'ı duygulandıran an

Savaş'ın 1.5 yaşından itibaren işitme kaybı olduğunu söyleyen Bilge Öztürk, şöyle konuştu: "Savaş, Ankara'da yaşadığımız yıllarda Kavaklıdere İlköğretim Okulu'nu başarıyla bitirdi. Ona her şeyi yavaş, tek tek öğrettik. Özel çocukları olan aileler mücadeleden vazgeçmesin, mutlaka ödülü var. Bunu hiç akıllarından çıkarmasınlar. Savaş'ın emme refleksi gelişmediği için doğduğu günden itibaren, katı gıdalara geçinceye kadar mama ile besledik. Bu arada üzüntü ve stresten sütüm de kesilmişti. Tüm zorlukları eşimle birlikte yenmeyi başardık. Beni bu ödüle layık gördükleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Savaş böyle bir ödüle layık görüldüğümü anladığı an çok duygusallaştı, gözyaşlarını tutamadı."

===

Turistlerden yağmur pozu

ANTALYA'da gece geç saatlerde başlayan yağmur, sabaha kadar aralıksız devam etti. Yağmur nedeniyle yollarda küçük su birikintileri meydana gelirken, turistler yağmurun tadını çıkardı. Sabah işe gitmek için yola çıkanlar, yağmur sürprizi ile karşılaşt ı. Etkisini artırmadan devam eden sağanak yağış, kentte ilginç manzaralar oluşturdu. Şehirde trafik normal bir şekilde akarken sel ve su baskınları yaşanmaması sevindirdi.

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)

Foto: Turistlerden foto

===

Projesiyle Türkiye birincisi

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK'ın ortaklaşa yürüttüğü 2012-2013 Eğitim- Öğretim Yılı VIII. İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri 'Bu Benim Eserim' proje çalışmasında, fen bilimleri alanında Türkiye 1'incisi oldu. 78 bin 887 projenin başvurduğu dev projede, 12 farklı bölgede yapılan yarışmalar sonucunda birinci olan projeler belirlenerek, Ankara'daki büyük finalde yarıştı.

Finallere fen bilimleri alanında Akdeniz Bölge 1'incisi olarak katılan İSTEK Antalya Yeditepe Koleji, bu unvanı finalde de koruyarak fen bilimleri alanında Türkiye 1'incisi oldu. Ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerinden Anıl Kelahmet, danışman öğretmeni Hülya Çakı rehberliğinde fizik dalında hazırladığı 'Dalga Enerjisi ve Dalgakıranlar' projesi ile Türkiye birincisi oldu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrenci ve öğretmenlerinin - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Bilge Öztürk Kavaklıdere Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title