Haberler

Antalya: Antalya'daki Selin Faturası Açıklandı

Antalya ve Çevresinde 18 Ekim Tarihinde Etkili Olan Şiddetli Yağış Yüzünden Meydana Gelen Selin 400 Keçi, 1 İnek ve 145 Hindinin Telef Olmasına Yol Açtığı Belirtildi.

Antalya ve çevresinde 18 Ekim tarihinde etkili olan şiddetli yağış yüzünden meydana gelen selin 400 keçi, 1 inek ve 145 hindinin telef olmasına yol açtığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, 18 Ekim Çarşamba günü Demre ve Kaş ilçelerinde yaşanan selin faturası köylere doğru gidildikçe artıyor. Demre Çayı'na akan ve Kaş'a bağlı, Dirgenler ve Karadağ köylerinde selin büyük zarar verdiği ortaya çıktı. Selde, Kaş'a bağlı Dirgenler Köyü'nde oturan Durmuş Keskin ve oğlu Mehmet Keskin'e ait 400 keçi, 1 inek ve 145 hindi sel sularına kapıldı. Selin bir anda götürdüğü keçilerin ölüleri, 6 metre yüksekliğindeki ağaçlarda asılı kaldı. İddiaya göre, çevreye kötü koku hayvan leşleri, hastalık tehlikesi oluşturmaya başladı. Keskin ailesine ait 160 metrekarelik evin içindeki tüm eşyaları da sel götürdü. Kalan eşyalar ise kullanılmaz hale geldi. Köylerdeki bazı seralar da tamamıyla toprağın altında kaldı.

Keçilerinin tamamını sel götüren Durmuş Keskin, "Bir anda 4-5 metre yüksekliğinde sel geldi. Evin yanındaki ağılda bulunan keçiler evin içine girmeye başladı. Sonra camları kıran sel evin içine girdi. Her şeyi bir anda aldı götürdü. Hiç bir şeyimiz kalmadı" diye konuştu. "Kaymakamımız yiyecek, yatak ve harçlık verdi" ifadesini kullanan Keskin, "Yetkililerden kendimizi geçindirecek kadar hayvan istiyorum" dedi.

Kaş Kaymakamı Hikmet Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaşımıza acil yardım yapıldı. Ölen hayvanlar Perşembe veya Cuma günü mesai başlayınca gömülecek. Evin çevresi dezenfekte edilerek temizletilecek. Bundan sonrasında da gereken yapılacak. Bölgedeki tüm yollar bozuldu. Köprüler yıkıldı. Ekipler çalışıyor" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title