Haberler

Ankara Valiliği'nden 'İzin Verildi' İddialarına Yalanlama

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, '17 Aralık' operasyonunda "İstanbul polisi Ankara valisinden isim vermeden izin aldı" haberleri yalanlandı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, '17 Aralık' operasyonunda "İstanbul polisi Ankara valisinden isim vermeden izin aldı" haberleri yalanlandı. Yapılan açıklamada, 'Ankara Valisinden izin istediğine yönelik haberde üretilen senaryonun esasen idari usul ve esaslara uygun olmadığı' kaydedildi.

Yazılı olarak yapılan açıklamada, basında yer alan "Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ı gözaltına almak için Ankara'ya gelen İstanbul Emniyeti Mali Şube ve Organize Suçla Mücadele Şubesi ekipleri, Vali Yüksel'den izin aldı" iddiaları yalanlandı. Valilik'ten yapılan açıklama şöyle denildi;

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri görevli polislerinin Ankara Valisinden izin istediğine yönelik haberde üretilen senaryonun esasen idari usul ve esaslara uygun değildir. Başka illerden gelen polis amir veya memurlarının il valileri ile görüşmesi uygulaması Türk İdari Hukuku teamüllerine uygun bulunmamaktadır. İl Valilerinin asayiş ve bu benzeri olaylarla ilgili olarak muhatabı sadece il Emniyet Müdürleri olup iş bu haber; yalan, yanlış ve gerçeklerle bağdaşmamaktadır."

(BY) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Kaan Çağlayan Alaaddin Yüksel Ankara Valiliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title