Haberler

Ankara: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Dışişleri Bakanlığı'nda

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesi başladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov 2 günlük resmi ziyaret için Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek olan Lavrov, saat 14.30'da Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül ile biraraya geldi. Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, İran ve enerji konuları gündeme geleceği öğrenildi. İran'la ilgili olarak, İran'a silah satmaya hazırlanan ve Birleşmiş Milletler'de İran aleyhine karar çıkmasını Çin'le birlikte önleyen Rusya'ya Ankara'dan, "İran'a karşı siyasi baskı" mesajı verilecek.

Dışişleri yetkililerine göre, İran'ın nükleer programının şeffaflaştırılması için Rusya başta olmak üzere, uluslararası toplumun tavrını netleştirmesi gerekiyor. ABD'nin Rusya'nın Avrupa üzerindeki enerji tekilini kırmak için girişimlerini yoğunlaştırdığı dönemde Ankara'yı ziyaret eden Lavrov'un doğalgaz ve petrolde işbirliğini geliştirme önerisiyle gelmesi bekleniyor.

Türkiye ise 2. Mavi Akım Hattı başta olmak üzere, Rusya'nın enerji açılımına kuşkulu yaklaşıyor. Dışişlerine göre, Türkiye stratejik önemini artırmak için üzerinden geçen boru hatlarını da çeşitlendirmek zorunda. Lavrov'un Ankara ziyareti, Cumhurbaşkanı Sezer'in Haziran sonunda yapacağı Rusya ziyaretine de hazırlık açısından önem taşıyor.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül görüşmesinin ardından 2 bakanın saat 17.00'da ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title