Haberler

Ankara İtfaiyeden Sağlıkçı Öğrencilere Yangın Tatbikatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Anadolu Lisesi Acil Tıp Teknisyeni öğrencilerine 'Acil Kurtarma Teknikleri ve Yangın Eğitimi ve Tatbikatı' yaptırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Anadolu Lisesi Acil Tıp Teknisyeni öğrencilerine 'Acil Kurtarma Teknikleri ve Yangın Eğitimi ve Tatbikatı' yaptırıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatta, öğrenciler yangın konusunda bilinçlendirildi.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen Acil Kurtarma Teknikleri ve Yangın Eğitimi Tatbikatı'nda sel ve su baskını, trafik kazaları, arama kurtarma, yangınlar, itfaiye olayları, yangın söndürme taktikleri ve ilk müdahale teknikleri anlatılıp, gösterildi. Tatbikat öncesinde konuşma yapan itfaiye eğitim amiri Nihat Arslan, Yangında hata yapan hayatıyla öder' diyerek öğrencileri uyardı, şunları söyledi

112 sağlık ekipleri olarak sizlerle çoğu zaman ortaklaşa çalışıyoruz. Olaya müdahale etmek için eğitimli olmak gerekir. Yanlış müdahale can ve mal kaybına neden olabilir. O yüzden doğru uygulamalı eğitim almamız gerekiyor. Kontrolümüzün dışına çıkan her şey bizim için felakete dönüşür. Arslan, öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Konuşmaların ardından olası bir yangında yangın söndürme konuları uygulamalı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Arslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title