Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Ankara'daki terör saldırısı, Antalya'da çeşitli sivil topluk kuruluşları (STK) ve siyasi parti temsilcileri tarafından protesto edildi.

Ankara'daki terör saldırısı, Antalya'da çeşitli sivil topluk kuruluşları (STK) ve siyasi parti temsilcileri tarafından protesto edildi.

Aydın Kanza Parkı'nda toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında saldırıları kınayan pankartlar ve olayda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan gruptakiler, ölenler için saygı duruşunda bulundu.

Grup adına açıklama yapan Antalya Tabip Odası Başkanı Ertan Yılmaz, terör saldırısında hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını söyledi.

Yaşamını yitirenleri unutmadıklarını anlatan Yılmaz, "Bütün vahşetinize, şiddetinize, katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, yıldırmaya ve sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz. Korkmayacağız, yıkılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından gruptakiler dağıldı.

Kemer

Kemer ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Eğitim-Sen Kemer Temsilciliği ve bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, saldırıda ölenler için saygı duruşunda bulundu.

Saldırıyı protesto eden çeşitli sloganlar atan gruptakiler adına basın açıklaması yapan Adnan Özdemir, Ankara'daki terör saldırısında ölenlerin barış mitingi yapmak için toplandıklarını belirterek, "savaşa inat barış hemen şimdi" demek için geldikleri Ankara'da bombaların patlatıldığını söyledi.

Şu ana kadar resmi makamlarca 95 kişinin öldüğünü, yüzlerce kişinin de yaralandığı saldırıyı kınadıklarını ifade eden Özdemir, saldırının failinin meçhul olmadığını savundu.

Gruptakiler açıklamaların ardından dağıldı.

CHP İl Başkanı Esen

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, İl Başkanlığı önünde Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Birçok kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki terör saldırısının ardından yetkililerin, sorumluluklarının gereğini yapıp yapmayacaklarını beklediklerini ifade eden Esen, şöyle devam etti:

"Maalesef, interneti yavaşlatmak, yayın yasağı getirmek, sosyal medyadan haberleşmeyi engellemek, sükunet çağrısı yapmak ve meydanlarda acısını paylaşmak için toplanan halka saldırmaktan başka bir şey yapılmadı son iki günde.  Bu millet bunu hak etmiyor. Ülkeyi yöneten zihniyete sesleniyorum. Bir katliam oldu, bu katliam sizin yönettiğiniz ülkede oldu, yapmanız gereken tek şey tüm sorumluların derhal istifa etmesidir."

Esen, 1 Kasım'da demokrasinin kazanacağını ve bir diktatörlük girişiminin sandığa gömüleceğini iddia ederek, savaştan medet umanların değil, barış isteyenlerin dediğinin olacağını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Yılmaz Bütün Semih Esen Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title