Haberler

Türk insanının binde 8'i koronavirüse bağışıklık kazandı, nüfusun geri kalanı risk altında

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, Türkiye'de uygulanan antikor testlerinin sonucuna göre halkın binde 8'inin hastalığa bağışıklık kazandığını söyledi. Özkan, "Bağışıklık kazanan binde 8 hastalığı geçirmiş, nüfusun geri kalanı duyarlı yani hastalanabilir" dedi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, " Türkiye'deki nüfusta antikor gelişmesi yani hastalığı geçirmiş ve bağışıklık kazanma durumu binde 8'dir. Biz demek ki 11 Mart'tan beri önlemlerimizi iyi almışız. Bireyleri ve toplumu korumuşuz, hastalığı geçirmemişler. Yani binde 8 kişi hastalığı geçirmiş, gerisi duyarlı, yani hastalanabilir. Onun için dikkatli olmak lazım" dedi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılan yeni vaka ve ölüm sayıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki hekimlerin tedavi konusunda başarılı olduklarını söyleyen Prof. Dr. Özkan, yaşlı nüfusun koruma ve kontrol önlemlerine daha çok uyduklarını belirtti.

"GENÇLER ÇOK RİSKLİ"

Prof. Dr. Özkan, yoğun bakım hasta sayılarında artış yaşanmasına rağmen, genele göre bir düşüşün olduğunu ve ölümlerin de bu nedenle azaldığını düşündüğünü söyleyerek, "Bu kontrol ve koruma yöntemleriyle ilişkilidir. Gençler çok riskli. Gençler hastalığı hafif geçirdiklerini düşünüyorlar ancak bağışıklık sistemlerini ve hastalığı nasıl geçireceklerini bilmiyorlar. Bunun kimse için garantisi yok. Eğer semptom göstermeden hastalığı geçiyorsak, başkalarını bulaştırma ihtimali o kadar yüksektir. Bu yüzden gençlerin daha özen göstermesi, çocuklara ve yetişkinlere örnek olması gerekiyor" dedi.

Türk insanının koronavirüse olan bağışıklığı ölçüldü! Sonuç hiç iç açıcı değilSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan

"DEMEK Kİ TOPLUMU KORUMUŞUZ"

Prof. Dr. Özkan, 153 bin kişiye uygulanacağı açıklanan Kovid-19 tarama testlerinde şu ana kadar 118 bin kişiye ulaşıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Tamamı yakında biter. Bu ulaşılan rakam yüksek bir rakamdır. Kabaca sonuçların çok değişmeyeceğini düşünüyorum. Türkiye'deki nüfusta antikor gelişmesi yani hastalığı geçirmiş ve bağışıklık kazanma durumu binde 8'dir. Bin kişiden 8 kişi. Biz demek ki 11 Mart'tan beri önlemlerimizi iyi almışız. Bireyleri ve toplumu korumuşuz, hastalığı geçirmemişler."

"NÜFUSUN GERİ KALANI RİSK ALTINDA"

Türkiye'nin binde 8'inin hastalık geçirdiğini ve bağışıklık kazandığını belirten Dr. Seçil Özkan, nüfusun geri kalanının risk altında olduğunu söyledi. Özkan, "Artık bireylerin yapması gereken yöntemle sosyal hayatımıza başladık. O yüzden hastalıkla karşılaşacağız. Yani binde 8 kişi hastalığı geçirmiş, gerisi duyarlı, yani hastalanabilir. Onun için dikkatli olmak lazım. Türkiye'de bin kişiden 8'i koronavirüs geçirmiş ve bağışıklık bırakmış. O yüzden önlemlerimize devam etmemiz gerekiyor. Bağışıklık olarak binde 8 rakamı düşük. 'Bu hastalık bitti, artık toplumda görülmez, insanlar bağışık' dediğimiz durumda rakamlar yüzde 60 civarındadır. Biz binde 8'deyiz. Kontrol önlemlerine devam etmemiz gerekiyor. Eğer önlemleri alarak sosyal yaşamı yaşarsak, hastalığı hafif geçirmelerle biraz daha bağışıklığımız artabilir ya da aşı çıkana kadar biz bu süreyi kendimizi ve çevremizi koruyarak geçirebiliriz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Seçil Özkan Koronavirüs Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (19)

Kemal:

Sağlık Bakanımızı gösterdiği hassas çalışmaları nedeniyle tebrik ederim. İyi ki varsınız.

6
12
yanıtYanıtla
Gözlem:

Türkiyede ilk vakalar görüldüğünde, sağlık bakanı TV''lere çıkıp '' bu vakaların yerini söyleyemem '' dedi. . ! Söyleseydi. O illerde acil önlemler daha erken alınabilirdi. 15 gün sonra aynı bakan, artık Hastalığın Türkiyenin hemen hemem bütün illerine yayıldığı için sayıları açıkladı. Akıl alır gibi değil. . Bu yaptıkları İLK ve en önemli yanlıştı. Değişen ne? Aynı tas, aynı hamam. . ! Dostlar iş başında görsün. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir. .

9
7
yanıtYanıtla
Yusuf:

AKLİMİZLA Mİ OYNUYORSUNUZ EVDEN CİKMAYİN MASKE MESAFE DERKEN NASİL BAGİSİKLİK OLACAK ANLAMADİM komik isler

5
1
yanıtYanıtla
Onur:

Virüsü kapmadan nasil bagisiklik olsun?

5
0
yanıtYanıtla
SORGULAMA:

1.Madem bağışıklık düzeyi hiç iç açıcı değil bu önlem teranesi ne oluyor. 2.Sokağa çıkmanın yasak olduğu, milletin korkudan elbise asamadığı dönemde vaka sayısı nasıl 5 binleri buluyordu da şimdi kimsenin önlemleri umursamadığı bu dönemde vaka sayısı günlük 1.300 lerde seyrediyor?

3
1
yanıtYanıtla
asi!:

Ha ha haaa antikor testinizin yüzde kaç güvenilir olduğunu açıklayın önce. Evet risk altındayız !aşı son aşamaya geldi ama hastalık eskisi gibi seyretmiyor. Bulaştırıcılık azaldı, tablo da hafifledi amaaaa aşı ülkelerin elinde mi patlasın? Daha ne oyunlara geleceğiz acaba. Allah sonumuzu hayreylesin!!!

3
0
yanıtYanıtla
zgn:

Demek ki gerçek vaka sayısı 200 binlerde değil, 600 binlerde imiş. .

3
0
yanıtYanıtla
VATNDAŞ1:

BULGUR YİYORUZ HERGÜN NASIL GÜÇLÜ OLSUN VÜCUD?

2
0
yanıtYanıtla
De:

Sen daya millete gdo yu gıda üretimi yapan firmaları denetleme sonra milletin ölmediğine sukretmek lazim

1
0
yanıtYanıtla
Engin:

Binde 8 rakamına 83 milyon nüfusta 656 bin hastalık geçirmişlikten bahsedilir. Resmi veriler 200 bin vaka civarında. Korumuş olmak için tedbirler önemli ama hayatı iyice rezil eden uygulamalar nasıl düzene girecek?

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title