Haberler

Anayasa Değişikliği İçin Gözler AKP Mkyk'da (2)

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP Hakkında Açılan Kapatma Davasının Ardından Yapmayı Düşündükleri Anayasa Değişiklikleriyle ile Teknik Ayrıntıların Pazartesi Günü Yapılacak AKP Mkyk Toplantısında Netleşeceğini Söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP hakkında açılan kapatma davasının ardından yapmayı düşündükleri Anayasa değişiklikleriyle ile teknik ayrıntıların Pazartesi günü yapılacak AKP MKYK toplantısında netleşeceğini söyledi.

AKP Genel Başkanı Yardımcısı Fırat, AKP MYK toplantısının ardından bir basın açıklaması yaptı. Toplantıda iç ve dış siyasi gelişmelerin yanı sıra ağırlıklı olarak, partileriyle ilgili mahkeme sürecini değerlendirdiklerini belirten Fırat, MYK üyelerinin de toplantıda görüş ve önerilerini ortaya koyduklarını söyledi. Fırat, Meclis grubunu oluşturan milletvekillerinin de konuyla ilgili kanaatlerinin ele alındığını belirterek, "Bu çerçevede her şeyden önce bir hususu tekrar ifade etmekte yarar görüyoruz. Sayın Genel Başkanımızın bugün grup konuşmasında da vurguladıkları demokratik duruşa ve hukukun üstünlüğü ilkesine sonuna kadar bağlı kalarak bu süreci yürütmekte kararlıyız" dedi.

Fırat, milletin yüksek menfaatleri, talep ve beklentileri doğrultusunda siyasi ve ekonomik istikrarı korumanın bu süreçte temel öncelikleri olacağını dile getirdi. Meselenin kendileri için Türkiye ve milletin geleceği meselesi olduğunu belirten Fırat, şöyle konuştu:

"İzleyeceğimiz yol siyasi ve ekonomik istikrarı mutlaka koruyarak, demokratik siyasetin, millet iradesi ve hukukun üstünlüğü ilkesinin kazanacağı bir yol olacaktır. İnanıyoruz ki, Türkiye ne 2008 yılını, ne de gelecek yıllarını kaybetmek zorunda kalmayacak. Bu süreci birlik ve beraberlik içinde, demokrasimizi, hukuk sitemimizi güçlendirerek aşmayı başaracağız. Bu süreçte önemli olan, Türkiye içeride ve dışarıda çok önemli meselelerle karşı karşıya iken birlik ve beraberliğimizi mutlak suretle korumak, milletimizin ortak yararını en üst düzeyde gözetmektir. Biz Ak Parti olarak bu konuda sorumluluğumuzun, omuzlarımızdaki ağır yükün idraki içinde hareket edeceğiz. Sürece ilişkin teknik ayrıntılar önümüzdeki Pazartesi günü toplanacak olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulumuz da görüşüldükten sonra ortaya çıkacak ve kamuoyumuzla da paylaşılacaktır." (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title