Haberler

Ammmob Yıl Sonu İşlemleri İstişare Toplantısı

Ankara Mali Müşavir ve Muhasebeciler Odası Birliği (AMMMOB) yıl sonu işlemleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ankara Mali Müşavir ve Muhasebeciler Odası Birliği (AMMMOB) yıl sonu işlemleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

AMMMOB'nun yıl sonu işlemleri hakkında düzenlediği kahvaltılı istişare toplantısına Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkan Yardımcısı Oğuz Nihat Alkan, Kadın Komisyonları Başkanı Zeynep Coşkun Yağmurdeniz, sponsor firma İnfoteks Genel Müdürü Mustafa Yavuz ve çok sayıda üye katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada ASMMMO Başkan Yardımcısı Alkan, konuşmasına 5 Aralık'ın kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 81'inci yılı olduğunu hatırlatarak başladı.

Alkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mesleki gelişmelerimiz çok hızlı devam etmekte. E-iletişim sistemleri dünyada ve Türkiye'de hızla yaygınlaşıyor. Bu gelişme bizim mesleğimizi hızlı bir şekilde etki altına aldı. E-yazar kasa devreye girecek 2016 ile birlikte. Daha sonrasında geçen sene yürürlüğe girdi ve bu sene daha da yaygınlaşacak. Neredeyse 20 tane seminer verdik bu konuda e-defter, e-fatura, e-arşiv. Hızla da bu yaygınlaşacak. 5-10 yıl içerisinde tüm müşterilerimiz e-sistemle beyanname verir hale gelecek. Burada kamu maliyesinin genel amacı var. Bu e-sistemlerdeki genel amaç bir taraftan hızlı ve düzgün bilginin kayıt edilmesi ve maliyeye aktarılması. Tabi ki çok önemsediğimiz konu, e-denetim ve e-inceleme geliyor. Önümüzdeki süreçte e-denetim ve e-inceleme gelmekte. Bu hem değişim hem gelişim bir taraftan sıkıntılı bir süreçten geçse de daha sonrasında kendini yetiştiren geliştiren bu işi adapte eden başarılı meslektaşlarım için de bir fırsat olacaktır. Bunda biz Ankara odası olarak üzerimize düşen tüm sorumluluğun farkındayız."

İncelemelerin hızının e-işlemlerle arttığını söyleyen Alkan, "Bir taraftan bakıyorsunuz 2 bin 500 olan müfettiş sayısı 14 bin 15'lere varmış şuanda. Gelinen noktada işimizi doğru düzgün yapacağız. Biz bu gelişimin dışında kalırsak mesleklere geri kalmış oluruz" dedi.

Mutlaka her meslek mensubunun bir asgari ücreti olması gerektiğini anlatan Alkan, "'Ben size bin lira veririm. Bin 500 lira veririm veya 2 bin liradan çalıştırırım bin liradan da sigortalı yaparım' şeklinde bir uygulamanın meslek mensuplarımızı rencide ettiğini düşünüyoruz. Bunun karşısındayız. Buna da karşı duracağız" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Yavuz Zeynep Coşkun Nihat Alkan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title